Uitzending Daar Hou Ik U Aan 8 februari 2017

9 februari 2017

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...
  6. /
  7. Uitzending Daar Hou Ik...

In deze uitzending is Willy Boersma, raadslid voor het CDA, de hoofdgast. Gelet op haar portefeuille binnen de fractie praten we over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) en het programma Sociale Kracht dat volgende week in de raad wordt behandeld. Haar suprisegast voor het 2e uur van de uitzending is Sander van Scherpenzeel, die een garantiebaan bij de gemeente Houten invult maar ook een heel interessante nevenactiviteit heeft.

In een reguliere uitzending komen in het 1e uur enkele vaste onderdelen aan de orde:
–  Allereerst praten we met Willy Boersma over enkele topics van het afgelopen jaar zoals, woonvisie, WMO en jeugd, participatie, burgerinitiatieven en basisinkomen
–  Dan de Krantenkoppen in relatie tot het (wekelijkse) persgesprek, waarbij de “Dag van de Ruimte” op 18 maart a.s. en de zonnepanelen op sporthal De Kruisboog voorbij komen. Ook de discussie rond de vierde kliko is onderwerp van gesprek.
–  Daarnaast leggen we Willy Boersma een aantal stellingen voor waaruit onder meer blijkt dat zij na de verkiezingen van 2018 in is voor een volgende termijn als raadslid.
–  Specifieke onderwerpen van gesprek met de hoofdgast: in eerste instantie de Wmo, in het bijzonder vanwege uit uitgangspunt van het CDA dat gezondheid, veiligheid en welbevinden begint in de buurt en bij de burger. In het vervolggesprek praten we over de woningbouw in Houten in relatie tot de zorg en huisvesting van ouderen.

In het 2e uur:
– 
We praten met Willy Boersma en Sander van Scherpenzeel over het lokaal actieplan Houtense Werktafel dat voortvloeit uit het programma Sociale Kracht. Beide genoemde onderwerpen worden 14 maart a.s. besproken in de gemeenteraad van Houten.
–  Sander weet zeer levendig te vertellen over zijn werk bij de gemeente maar ook zijn onderzoek naar de straatnamen en de daaraan verbonden geschiedenis van Houten komt uitgebreid aan de orde.
–  Gedurende het gesprek met Willy wordt zijdelings ook nog gesproken over de samenwerking met Wijk bij Duurstede, mede vanwege het bericht dat het college van IIsselstein is gevallen op de samenwerking met Montfoort.
Kortom, een zeer afwisselend uur.

[mh_media type=audio]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love