Woningbouw Raaigras verder vertraagd

20 februari 2024

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Politiek
  6. /
  7. Woningbouw Raaigras verder vertraagd

Hoe staat het met de woningbouwplannen aan het Raaigras? In 2020 heeft de gemeenteraad een bestemmingsplan vastgesteld voor de strook grond langs het spoor, tussen Castellum en de Rondweg met de naam Hofdstad 4B. Volgens dit plan kunnen hier 220 woningen worden gebouwd.

Het in 2021 geplande bouwrijpmaken is niet uitgevoerd en in oktober 2023 werd de vergunningaanvraag ingetrokken. De gemeente is nog in onderhandeling met het Ontwikkelingsverband Houten over de grondprijs, bouwkosten en woningprijzen.

Wethouder Rosa Molenaar (ITH) meldde eind oktober dat er een doorbraak was bereikt en dat hierover binnenkort een brief naar de raad zou worden gestuurd. Eind november meldde zij dat deze raadsinformatiebrief was verschoven naar het eerste kwartaal van 2024. Hoe staat het er nu mee?

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat op 14 mei 2024 een bijpraatavond met de raad staat gepland over de plannen. Daarna volgt een college- en raadsvoostel over de overeenkomst, het bestemmingslan en de uitvoeringsplannen. Een woordvoerder van de ontwikkelaar bevestigt de informatie van de gemeente en voegt daaraan toe: “Ondertussen wordt verder gewerkt aan de ontwikkeling van 204 woningen en appartementen”.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

21:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love