Vrijwilliger worden

Omroep Houten zoekt mensen die het leuk vinden om mee te werken met een organisatie die midden in de samenleving staat en daarover verhalen maakt en deelt. We maken op semi-professioneel niveau video, radio en zetten social media in. Het werk levert je vaak interessante ontmoetingen op en helpt je om je eigen woonplaats beter te leren kennen. De verhalen die we publiceren worden door honderden mensen bekekenen/beluisterd en we hebben een groeiend publiek.

Wat moet je doen om je aan te melden bij Omroep Houten? Bekijk onderstaande vacatures en als je geïnteresseerd bent vul je het formulier in onder de vacature naar keuze. Wil je iets anders doen bij de omroep? Stuur dan een mail naar gerard@omroephouten.nl en vertel wat je wil gaan doen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

We zoeken mensen die enkele uren per week tijd hebben voor de volgende vacatures:

 


Video

Video Verslaggever

Een video verslaggever of camjo (camerajournalist) maakt regelmatig een video verslag van een gebeurtenis of evenement in Houten. Hij/zij volgt daarin zijn/haar eigen nieuwsgierigheid en kiest dus zelf waar items over gaan. Een camjo is een programmamaker die als 1-mans team te werk gaat. Je bent regisseur, interviewer, camera- en geluidsman (m/v) en editor. Je neemt videobeelden op, monteert deze en plaatst deze onze website. Als video verslaggever bij Omroep Houten maak je deel uit van een groep videoreporters die maandelijks bijeen komt. We organiseren workshops om verder te professionaliseren en we zoeken contact met elkaar om sommige reportages samen te maken. Regelmatig organiseren we trainingen. Reportages kunnen ook worden gebruikt voor de radio-uitzendingen. Interesse? Vul dan onderstaand formulier in.

Redacteur TekstTV

Omroep Houten wil starten met TekstTV via onze website en later via de kabel. Wekelijks plaats je enkele korte nieuwsberichten op het systeem. Interesse? Vul dan onderstaand formulier in.

Lokale Weerman

Omroep Houten is de lokale omroep voor Houten, Tull en ’ Waal, Schalkwijk en ’t Goy, en met een eigen radio- en videoploeg houdt de omroep zich bezig met alles wat er in de gemeente gebeurt. Daarbij hoort ook een weersverwachting voor het weekend. Die willen we vanaf januari 2017 wekelijks gaan uitzenden. Opdonderdagmiddag/avond maken we een actueel weerbericht, gebaseerd op de voorspellingen van lokale weerstations. Dit wordt vertaald naar een kort (1,5 minuut) aansprekend weerpraatje, dat wellicht door jou voor de camera gepresenteerd wordt. Daarna wordt het bewerkt en gepubliceerd op onze eigen website en via de bekende social media kanalen zoals Twitter en Facebook. Dus lijkt het jou leuk om als vrijwilliger vóór of achter de schermen onderdeel te zijn van onze nieuwe weer-redactie? Vul dan onderstaand formulier in.


Radio

Radio Presentator(en)

Heb jij altijd eens op de radio willen komen? Of lijkt het jou leuk om mensen te interviewen? Dan zoeken wij jou! Omroep Houten zoekt radioliefhebbers die willen presenteren en het gewoon leuk vinden om betrokken te zijn in Houten. Eigenlijk is iedereen dus welkom. Omroep Houten is de lokale omroep van onze gemeente, en met een eigen radio- en videoploeg houdt de omroep zich bezig met alles wat er in de gemeente gebeurt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan politiek en onderwijs, maar ook festivals en sport. Bij de radio leer je veel mensen kennen en kun je allerlei nuttige vaardigheden opdoen zoals presenteren en techniek. En het is natuurlijk gewoon heel gezellig! Dus lijkt radio maken jou leuk? Of heb je zelf goede ideeën voor een nieuw radioprogramma? Vul dan onderstaand formulier in.

Redactieleden Radioprogramma’s

Dagelijks zenden we live radio programma’s uit via Internet en een eigen FM frequentie (107.3). Vanuit onze eigen studio in cultuurhuis Schoneveld. Een overzicht van de verschillende redacties en opnames van de uitzendingen zijn te vinden op onze website. Voor verschillende redacties van onze radioprogramma’s zoeken we versterking. We zoeken mensen die journalistiek onderzoek willen doen, interviews willen afnemen en/of willen presenteren. Ook is er ruimte voor enkele nieuwe radioprogramma’s. Interesse? Vul dan onderstaand formulier in.

Radiotechnicus/Programmeur

We zoeken iemand die items, shows, reportages kan toevoegen aan het automatische radioprogramma. Ook is het de bedoeling dat je werkzaamheden uitvoert met de streamingsoftware. Kun je mp3’s bewerken en ben je handig met pc’s? Vul dan onderstaand formulier in.

Music Programmer

Heb je altijd al muziek willen programmeren voor een radiostation? Wij bieden jou nu die kans. Je kunt dit in de studio doen maar ook zeker vanuit huis. Je werkt samen met een team wat de formats bewaakt en programmeert de muziek conform het format en de doelgroep van Omroep Houten. Heb je interesse in deze functie? Vul dan onderstaand formulier in.


Internet

Webmaster

We werken met een speciaal ontwikkelde website, gekoppeld aan de mediahub (soort cloud voor alle lokale omroepen in Nederland) en kunnen nog iemand gebruiken die onze webmaster kan helpen.  Je kunt je eigen tijd indelen en de werkzaamheden uitvoeren wanneer je zelf wilt. Interesse? Vul dan onderstaand formulier in.

Agendaredacteur

Als agendaredacteur verwerk je binnenkomende evenementen die de komende weken in Houten worden georganiseerd in de agenda van de website. Ook ga je op zoek naar evenementen die nog missen. Je kunt je eigen tijd indelen en de werkzaamheden uitvoeren wanneer je zelf wilt. Interesse? Vul dan onderstaand formulier in.


OverigHouten FM

Altijd dichtbij!

Current track
TITLE
ARTIST

Background