Vrijwilliger worden

Gezocht: Radio Coördinator bij omroep Houten
Wil jij een bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van het medium radio binnen Omroep Houten dan is dit je kans. Radio speelt een hoofdrol binnen de activiteiten van de omroep. Wij maken met een groot team van vrijwilligers kwalitatief goede radioprogramma’s waarvan een groot deel, conform de mediawet, gericht is op de luisteraars in Houten en omgeving. Net zoals de radiomakers is de functie van Radio Coördinator een vrijwilligersfunctie. Heb je vragen over de taken en verantwoordelijkheden mail dan naar hoofdredacteur@omroephouten.nl. Wij sturen je dan een taakbeschrijving van deze uitdagende functie.  

 Je wordt natuurlijk goed ingewerkt en begeleid in je nieuwe job. Het doel is ook dat de Radio Coördinator het niet alleen gaat doen. Hij of zij wordt ondersteund door de Radio Raad, die een nieuwe frisse start krijgt. Daarnaast neemt de nieuwe Radio Coördinator plaats in de Redactie Raad, hierin kan je je ideeën toetsen aan ervaren collega’s en denk je mee over toekomst van de omroep. Voor vragen of het kenbaar maken van je interesse bel (06 54 706 838) of e-mail de hoofdredacteur (hoofdredacteur@omroephouten.nl). 

Wordt vrijwilliger!
Omroep Houten zoekt mensen die het leuk vinden om mee te werken met een organisatie die midden in de samenleving staat en daarover verhalen maakt en deelt. We maken op semi-professioneel niveau video, radio en zetten social media in. Het werk levert je vaak interessante ontmoetingen op en helpt je om je eigen woonplaats beter te leren kennen. De verhalen die we publiceren worden door honderden mensen bekeken/beluisterd en we hebben een groeiend publiek.

Wil je een programma presenteren?
Zelf een radioprogramma maken op basis van een origineel idee of omdat je de luisteraars wil verrassen met jouw muziekkeuze inclusief een Houtense touch? Omroep Houten geeft je graag de kans om je talenten te ontwikkelen. Wij zijn ook op zoek naar makers van programma’s met een specifiek onderwerp om geïnteresseerde luisteraars hierover te informeren. Wij hebben bijvoorbeeld al een programma over computers en alles daaromheen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw programma over evenementen in de regio, toeristische uitstapjes en andere wetenswaardigheden uit de regio. Of een sportprogramma, of een programma over en met de ondernemers in Houten. We gooien je niet zomaar in het diepe; een poosje meedraaien met bestaande programma’s, training en coaching door onze ervaren mensen is een belangrijk onderdeel van je introductieprogramma. Wees creatief en verras ons. Alle ideeën die een groep luisteraars kan aanspreken zijn welkom. Bestaande programma’s of nieuw ideeën. Laat weten waar je gedachten naar uit gaan en reageer.

Liever iets meer op de achtergrond?
Ieder radioprogramma wordt ondersteund door een technicus. De man of vrouw die achter de knoppen die ervoor zorgt dat alles professioneel geregeld wordt. Onmisbaar voor gelikte uitzendingen. Daarnaast heeft ieder programma een of meerdere redacteuren die het programma mede vormgeven en voor leuke passende onderwerpen zorgen. Zoals je ziet voor elk wat wils.

Is video meer jouw ding?
Wij hebben een professionele video groep in huis die verslag legt van wat er speelt in en rondom Houten. Ook hier geldt: we horen graag wat jou leuk lijkt om te doen. En natuurlijk mag je ook een filmpje sturen dat je gemaakt hebt om je interesse kenbaar te maken.

Website, social media
Wie kan er nog zonder? Iedereen die het leuk vindt om de website te onderhouden en steeds te actualiseren en onze uitingen via alle social media te verspreiden is bij ons van harte welkom om zijn of haar kennis en kunde op dit terrein te tonen.

Wie kan reageren?
In principe iedereen met enthousiasme voor wat wij bij Omroep Houten doen. Man, vrouw of anders, jong, oud of er tussenin? Wij zorgen voor een adequate opleiding en begeleiding zodat je snel zelfstandig aan de gang kan. Wil je als koppel of team (presentator en technicus) een radioprogramma maken en samen optrekken? Leuk. Reageer en maak ons ook enthousiast.

Ja, ik wil meedoen!
Wat moet je doen om je aan te melden bij Omroep Houten? Stuur een e-mail naar hoofdredacteur@omroephouten.nl en vertel wat je wil gaan doen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

 


Current track

Title

Artist

Current show

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love