Opvang en begeleiding statushouders verloopt goed

8 februari 2017

HOUTEN – Volgens het college van burgemeester en wethouders ligt de opvang en begeleiding van statushouders goed op koers. Dit schrijft ’t Groentje.

Dit komt, zo stelt de gemeente, door de inzet van maatschappelijke organisaties en inwoners van Houten. Daarnaast hebben 17 statushouders een participatieverklaring ondertekend. Daarmee verklaren zij de Nederlandse waarden te respecteren en zich in te zullen zetten voor de samenleving.

Dat alles soepel verloopt betekent volgens de gemeente niet dat het vanzelf gaat. Er komen minder mensen dan verwacht, maar toch moet Houten door met het uitvoeren van het opgestelde actieplan.

Naast onderdak wordt er ook gezorgd voor maatschappelijke begeleiding. Deze taak vult vanHouten&co in. Vorig jaar zijn 108 gezinnen begeleid, met in totaal 230 personen. Hier gaan zij ook in 2017 mee door. Naast een plek om te wonen is deze begeleiding voor de nieuwkomers onmisbaar.

De kosten voor deze zaken bedragen 580.000 euro. De gemeente dekt deze kosten met bijdragen van het Rijk en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Current show

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love