Carnaval 2017: De Sleuteloverdracht aan Prins Paulus I

9 februari 2017

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Carnaval 2017: De Sleuteloverdracht...

De burgemeester droeg de sleutel van Schalkwijk en Tull en ‘t Waal over aan Prins Paulus de eerste. Deze keer in een voor de prins gedenkwaardige plek: het geboortehuis van zijn vader Het bakhuis aan het Overeind. Dit gebouw is nu in gebruik bij de Stichting Archeologie & Historie Schalkwijk en Tull en ‘t Waal.

Burgemeester Wouter de Jong overhandigde de sleutel van (en daarmee de macht over) Schalkwijk aan Prins Paulus de Eerste en Prinses Eline.
Zoals u misschien weet vieren ‘De Platneuzen’ uit Schalkwijk sinds vorig jaar twee weken eerder carnaval dan het carnaval landelijk gevierd wordt. De sleuteloverdracht vindt dus ook twee weken eerder plaats. We kiezen jaarlijks een bijzondere locatie voor de sleuteloverdracht. Vorig jaar op het gemeentehuis, nu in het Bakhuis, het geboortehuis van de vader van de Prins.  We werden welkom geheten door de voorzitter van de ‘Stichting Archeologie en Historie Schalkwijk en Tull en ‘t Waal’. Het Bakhuis is namelijk het depot en werkruimte voor deze stichting.
Meer Informatie over het carnaval in Schalkwijk kunt u vinden op:
cvdeplatneuzen.nl

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love