Daar Hou Ik U Aan: de uitzending van 8 maart 2017

11 maart 2017

Wethouder Kees van Dalen (CDA) was de hoofdgast in het programma Daar Hou Ik U Aan van 8 maart 2017. Daar waar raadsleden veel frequenter onze studio bezoeken, doen collegeleden dat ongeveer eens per jaar. Vandaar dat er veel was om bij te praten over zaken die de portefeuille van de wethouder betreffen. Voor het 2e uur had de wethouder Nanning van de Hoop uitgenodigd. Hij werd tijdens het sportgala uitgeroepen tot “Sportvrijwilliger van het jaar”.

Zoals gebruikelijk starten we het 1e uur van de uitzending met de koppen uit de krant, waarbij vooral het “verzoek aan de koning” opvalt en dat de kwaliteit van de gymlessen in Houten zorgelijk is. Daarnaast ontkomen we er niet aan van gedachten te wisselen over de komende verkiezingen en de (stijgende) positie van het CDA. Tevens wordt verslag gedaan uit het persgesprek van 7 maart.

Wethouder Van Dalen gaat voor 3e termijn na de lokale verkiezingen 2018
Vervolgens wordt de wethouder een zestal stellingen voorgelegd, waaruit stellig blijkt dat hij wel in is voor een 3e termijn als wethouder, mits het CDA na maart 2018 weer in het College van Houten plaatsneemt. Later in de uitzending geeft hij aan dat het goed zou zijn als het huidige college haar werk kan voortzetten, hetgeen “bevorderlijk is voor de stabiliteit”.

Verder bevragen we in het 1e uur de wethouder over  delen van zijn (uitgebreide) portefeuille. Daarbij gaat het over de Participatiewet (Sociale Zaken), met name de complexe uitwerking van de Houtense Werktafel, en het onderwerp Verkeer & Vervoer. Ten aanzien van het laatste wordt enerzijds aangehaakt bij een stelling die de wethouder in maart 2016 is voorgelegd (“Het vervoer binnen de rondweg is in Houten voldoende beschikbaar”, met een ontkennend antwoord) en anderzijds bij de actualiteit: “Mobiliteitsvisie Eiland van Schalkwijk” respectievelijk  de bijeenkomst in De Wiese van 6 maart.

In het 2e uur maken we nader kennis met Nanning van de Hoop. Hij verteld levendig en enthousiast over zijn activiteiten als vrijwilliger in het kader van “sportief netwerken”.

Maar ook over zijn andere bezigheden, waaronder zijn begeleiding op vaarten met het zeilschip “De Eendracht” spreken tot de verbeelding.
Tussen deze onderwerpen door praten we met wethouder Van Dalen over de dienstverlening van en door de gemeente Houten en de ontwikkelingen die daarbij een rol spelen. In dat verband komt ook nog het “Huis van de Stad” voorbij.

Al met al een afwisselende uitzending, waarbij de presentatie werd verzorgd door Martin Monkel en Jon Nellestijn en de techniek in handen was van Cees Sloot.

[mh_media type=audio]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love