Het Computer café: Uitzending van maandag 29 augustus 2016

3 september 2016

 1. Home
 2. /
 3. Programma's
 4. /
 5. Het Computer Café
 6. /
 7. Het Computer café: Uitzending...

Een nieuw seizoen, een nieuw programma op Houten FM: Het Computer Café! Deze eerste uitzending zat niet alleen de uitzending vol met informatie maar ook het café was afgeladen met stamgasten.

In deze  uitzendening was het eerste computer geluid te horen, en we hebben zelf een beller gehad die wou raden wat het computer geluid was., helaas had hij het fout dus in de tweede uitzending een nieuwe kans om het geluid te raden.

Tevens hebben we de luisteraard weer op de hoogte gebracht van het laatste Gadget en software nieuws. 

Bij de Computer tip van de week hebben we gehad over het belang van het up to date houden van je drivers zodat je computer goed blijft werken.

Hiervoor werdt de driver booster tool aangeraden, deze tool helpt je alle drivers up to date te brengen. Deze tool kun je op deze website downloaden (website is in het engels).

In de app van de week hebben we het gehad over the prey procject (website is in het engels). Dit is een app waarmee je je telefoon/tablet/laptop of pc kan traceren, waar hij ook is. Je kunt je device ook op afstand vergrendelen, een bericht sturen of een alarm af laten gaan. Je kunt de software hier downloaden dit scheelt hoop zoeken.

In de beveligingstip hebben we gesproken over het belang van veilig wachtwoord gebruik  hieronder vind je de 9 tips die zijn besproken in de uitzending.

Hier kommen de eerste tips:

 1. Bewaar je wachtwoorden op veilig plek
 2. Plak geen briefje op je monitor onder je toetsenbord met je wachtwoord
 3. Gebruik niet overal het zelfde wachtwoord
 4. Gebruik ook geen variatie op je wachtwoord
 5. Hou je wachtwoorden minimaal 8 tekens
 6. Gebruik geen persoonlijk gegevens in je wachtwoord als geboortedatum, geboorte jaar, naam van je kinderen of ouders etc etc .
 7. Vermijd de standaard wachtwoorden als god, toor, root etc.
 8. Gebruik een wachtwoord kluis om je wachtwoorden in op te slaan
 9. Sla je password kluis niet op in de cloud

Tijdens dit item hebben we ook nog het gebruik van een password safe gesproken hier raad de redactie pwdsafe aan, deze uitermate gebruiksvriendelijke password safe is ook nog eens gratis, hij wel alleen in engels beschikbaar.

 

 

[mh_media type=audio]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love