Daar Hou Ik U Aan: de uitzending van woensdag 21 september 2016.

22 september 2016

Gasten waren Anneke Dubbink (fractievoorzitter PvdA in de gemeenteraad) en Miriam Erlings (surprisegast, Gezinshuis).
Citaat van deze uitzending: “Het basisinkomen voor iedereen vraagt een enorme systeemaanpassing en daarom nog niet doen”

Na een gewoon begin liet de techniek ons al snel in de steek: de computer sloeg op tilt, vandaar dat de audio-fragmenten niet compleet zijn.

Anneke Dubbink slaagde erin de lokale problematiek en de rol van de PvdA daarin bevlogen toe te lichten, waarbij naar voren kwam dat de politiek het probleem heeft dat het werk grotendeels onzichtbaar is. Ook punten als de ‘statushouders in de Molenzoom’ wist ze te plaatsen in de geclaimde PvdA successen rond sociale woningbouw, starters woningbouw en de transitie van de zorg.
Over het basisinkomen is lang gepraat, waarbij bovenstaand citaat aangevuld moet worden met ‘Je moet het basisinkomen niet koppelen aan de bijstand discussie’.

Het 2e uur, met Miriam Erlings, ging over problematiek van een groep jongeren, van zeg 7 – 18 jaar die een getraumatiseerde jongste jeugd hebben gehad. Ze heeft, met haar echtgenoot, een gezinshuis waar zes van deze kinderen worden opgevangen en begeleid volgens het beginsel: eerst stabiliseren en dan uitbouwen. Ook hier een bevlogen verhaal over een onderwerp waar de presentatoren nog maar weinig van wisten. Dan blijkt ook dat er over dit onderwerp door onwetendheid veel in cliché’s wordt gedacht. Verrassend dat er jaren innovatief gewerkt wordt.
Van het Antroposofisch beginsel werd met name toegelicht “ieder mens heeft een gezonde kern”, en die moet in een ‘huis’ en niet in ‘instelling’ tot bloei kunnen komen.

Presentatie door Frans van Heerden en Bram Bosshardt, techniek (inval wegens ziekte) Stephan van der Steen.

[mh_media type=audio]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Knock on Wood

19:00 20:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love