Cultuur de la Creme; de uitzending van 2 mrt 2017

3 maart 2017

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Cultuur de la Creme
  6. /
  7. Cultuur de la Creme;...

Ooit een instrument bespeeld zonder een noot te kunnen lezen? In de studio (het tweede uur) de ‘diversoloog’ Simon Wienke die dit mogelijk maakt. Zijn project ‘speel-goed’ wordt landelijk uitgerold in het openbaar onderwijs, te beginnen in Houten.

De basis is kinderen te laten musiceren door improviseren en componeren. Creativiteit is het sleutelwoord. En docenten van het HMC geven de docenten uit het basisonderwijs methodieken en tools om met vertrouwen zelf muzieklessen te kunnen geven.
Een prachtig verhaal, ondersteund door Noa van Dalen en Olaf Medema, onze talenten van de week. Leerlingen van OBS Ridderspoor, die als eerste 7 projectweken afsloten met de presentatie van hun  orkest. Naast het project op school doet Olaf mee aan het interscholair orkest. Je hoeft geen noot te kunnen spelen! De enige voorwaarde is een instrument bezitten.

In het eerste uur hadden we David Dam aan de lijn. Twee jaar geleden net afgevallen voor de finale van The Voice, maar nu met een spetterende &Friends voorstelling in Theater aan de Slinger. En natuur- en reisfotograaf Chris Stenger vertelt over zijn passie fotografie en waarom hij zich aansloot bij Mondiavisueel. Zij staan binnenkort in het theater met een multimediaverslag over Namibië, waar Chris de beelden voor maakte.

Uw presentatoren Anita Koolmees en Ger Kroes hebben ervan genoten. Met dank aan Bart Hoogenboom, die inviel vanwege ziekte van onze technicus Bas van den Dikkenberg. Vanaf deze plek wensen wij hem graag beterschap.

[mh_media type=audio]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love