Column | Summer Vibes

12 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. De Kijk Op Houten
  4. /
  5. Column | Summer Vibes

Elke week deelt een columnist zijn/haar persoonlijke kijk op bepaalde zaken in Houten. Deze week Robin van Sportpunt Houten.

Columnist Robin | Bron: Sportpunt Houten

Temperaturen van boven de 18 graden. Veel zon, af en toe wat onweer of een bui hier en daar. Korte broeken, t-shirtjes en bruine benen. De lente is weer begonnen, de zon is doorgebroken en heel Nederland heeft daar van genoten. De terrassen zaten vol, de stranden werden ook steeds drukker bezocht en de parken lagen vol met families op kleedjes, sportende mensen en zonnende individuen.

Deze warmte kwam ook op het perfecte moment. Sinds afgelopen weekend zijn de nieuwe maatregelen namelijk ingegaan waarin er weer meer nieuwe versoepelingen kwamen voor onder andere de sport.

Zo ook voor mij en mijn werk. Waar ik de afgelopen weken nog buiten onder een tent of op een schoolplein les stond te geven aan een groep die bestond uit voornamelijk enthousiaste dames met af en toe een zeer vrolijke jongeman, kan ik vanaf deze week ook weer de zaal terug in. Nu moet ik ook wel eerlijk bekennen dat buiten in het zonnetje met wat wind ook prima te vertoeven was. Toch is het prettig om weer naar binnen te kunnen. Ook de mensen spreekt het meer aan, want binnen heb ik toch bijna het dubbele aantal deelnemers van wat ik buiten had. Het enige wat ik wel mis in de zaal is het frisse briesje, maar een paar keer wapperen met die armen en we hebben zowel een arm-workout als een zelfgemaakt briesje.

Buiten en binnen

De nieuwe maatregelen openen weer deuren voor sportaanbieders en zorgen ervoor dat er meer mogelijkheden komen. Er mag namelijk meer binnen gesport worden, groepslessen mogen weer en sportkantines mogen net als andere horeca weer open. Op deze manier kunnen sportverenigingen en -clubs weer meer leden ontvangen, trainingen hervatten en open dagen organiseren.

Ook recreatief zwemmen in de zwembaden is weer opgestart en met deze warmte is het heerlijk om een duik te kunnen nemen in het water. Lekker even de stress van ons afspoelen, het water in en heerlijk genieten, wie wil dat nou niet?

We gaan met z’n allen een prachtige sportieve zomer tegemoet. Heeft u al lekker gewandeld, gefietst, gezwommen of gesport?

Speelse buitenruimte

Buitenspelen is iets wat voor alle leeftijden toegankelijk is. Houten heeft ook veel prachtige plekken om buiten te kunnen spelen, sporten en genieten. Van de Vijfwal tot het Manifestatieterrein en de Imkersplas, er zijn meer dan 100 plekken waar kinderen, volwassenen en senioren terecht kunnen om bij zon, wind of regen actief te zijn.

Woensdag 9 juni was de Nationale Buitenspeeldag en dit was de aftrap voor de buitenspeelweken. Er werden diverse toffe spelen buiten georganiseerd voor kinderen die heerlijk in de zon genoten hebben! Voor verschillende doelgroepen worden er de komende weken leuke activiteiten opgezet om kennis te maken met wat er in de buitenruimte allemaal kan

Ga jij er de komende periode op uit om in de buitenruimte actief bezig te gaan? Of dit nu in je eentje, met een personal trainer is of met je gezin het footgolfparcours in zo min mogelijk schoten proberen af te gaan, geniet van het heerlijke zonnige weer, heb plezier in wat je doet en vergeet niet te glimlachen!


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love