Column | Vakantie Vibes

4 juni 2022

  1. Home
  2. /
  3. De Kijk Op Houten
  4. /
  5. Column | Vakantie Vibes

Columnist Robin | Bron: Sportpunt Houten

Elke week deelt een columnist zijn/haar persoonlijke kijk op bepaalde zaken in Houten. Deze week Robin van Sportpunt Houten.

Het zonnetje schijnt door de ramen als ik de slaap uit mijn ogen wrijf. Op de wekker staat 7.22 en de zon schijnt al fel. Als ik opzij kijk, zie ik mijn partner nog liggen slapen, de zon kruipt over hem heen en de dekens bewegen ritmisch mee op zijn ademhaling. Buiten klinkt het geluid van de vogels die de ochtend inluiden en de medewerkers van het hotel zijn al druk bezig in de keuken en rondom het zwembad.

Ik sta op, rek me uit en geeuw nog een paar keer voor ik mijn sportkleren zoek uit de koffer, me snel even omkleed en met een stevige pas naar de fitnesszaal een paar verdiepingen lager loop. Als ik er aan kom, zijn er al enkele dames die er klaar zitten voor de les. Niet veel later komt een jongere gozer de ruimte binnen gelopen, die groet ons allen en zet vervolgens wat muziek aan. Een uur later zijn we met z’n allen bezweet, bekaf, maar voelen we ons gereed om de dag aan te kunnen!

Als ik terug boven kom, ligt m’n vriend nog steeds te slapen. Ik sluip stilletjes onder de douche en spoel al het zweet van me af. Als ik onder de douche uitstap, rommelt mijn wederhelft door de koffer op zoek naar een leuke outfit voor vandaag. Als ik opgewekt goedemorgen naar hem roep, krijg ik een nog half slaperige blik toegeworpen die me vertelt ‘geef me alsjeblieft eerst koffie’.

Sporten op vakantie, het is een van mijn favoriete dingen om te doen. Ik vind het namelijk heerlijk om te kanoën, raften, veel te wandelen en te mountainbiken door de natuur. Dat is niet voor iedereen weggelegd.

Anderen vinden het namelijk heerlijk om een rustige strandvakantie te doen, een all-inclusive hotel, na het ontbijt het strand op en voor het diner nog even in de kamer douchen. En dat dan een weekje lang, genieten in de zon met een goed boek of wat muziek.

Cultuur is ook een onderwerp wat veel mensen aanspreekt. Oude stadjes bezoeken, genieten van een wijntje op een lokaal terrasje en met een gids een wandeling maken over een stadsmuur van 650 jaar oud zijn ook prachtige mogelijkheden voor een vakantie!

Iedereen heeft zo zijn eigen interesses bij een vakantie. De een wil er graag op uit, het liefste ver weg, terwijl de ander wat dichter bij huis blijft. Ik probeer altijd een compromis te vinden. De ene dag doen we iets wat ik graag wil, en de andere dag beslist mijn partner. Zo dagen we elkaar uit om dingen te proberen buiten onze comfortzone, maar hebben we wel genoeg houvast.

 

Wat voor vakantie boek jij vaak?


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love