Extra subsidie voor initiatieven op het platteland

12 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Extra subsidie voor initiatieven...

Goed nieuws voor iedereen die een vernieuwend idee heeft voor het platteland in de provincie Utrecht: het Europese programma LEADER is met twee jaar verlengd en er is zowel vanuit de Europese Unie als vanuit de provincie Utrecht extra budget beschikbaar gesteld. Dat betekent dat ook in 2021 en 2022 LEADER-subsidie kan worden aangevraagd, uiteraard zolang er budget beschikbaar is.

Voor een LEADER-bijdrage is de zoektocht gewricht op ideeën die stad en platteland verbinden, vernieuwend zijn en waarvoor draagvlak is. Het idee moet bijdragen aan een of meer van de doelen zoals omschreven: Voedsel van dichtbij,  Recreatie, Educatie, Duurzame energie en Sociale Innovatie.

Naast LEADER is er ook vanuit de provinciale subsidieregeling “Leefbaarheid Kleine Kernen” subsidie beschikbaar voor initiatieven van onderaf in de dorpen op het platteland. Zoals de naam al doet vermoeden is deze subsidie vooral bedoeld voor activiteiten die de sociale samenhang versterken, zoals bijvoorbeeld het organiseren van culturele of gemeenschappelijke activiteiten, of het in stand houden van basisvoorzieningen.

Een uitgebreide beschrijving van de doelstellingen, subsidievoorwaarden en de wijze waarop de subsidie kan worden aangevraagd, is te vinden op de website leaderutrechtoost.nl.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love