Column | April

10 april 2022

  1. Home
  2. /
  3. De Kijk Op Houten
  4. /
  5. Column | April

Elke week deelt een columnist zijn/haar persoonlijke kijk op bepaalde zaken in Houten. Deze week Brigitte ter Braak.

Columnist: Brigitte ter Braak

Het is nu april en ‘april doet wat ie wil’! Dat kun je wel zeggen als je nu naar buiten kijkt. Het regent, harde wind en een temperatuur van 6 graden Celsius. De winterjas weer aan, muts op en een goede stormparaplu als je even de deur uit moet voor boodschappen of voor je werk.

Dan te bedenken dat het ruim een week geleden zonnig, warm en echt voorjaar was. Een heerlijke temperatuur van (bijna) 20 graden Celsius! Wie kon ging ook zeker naar buiten: wandelen, naar een Pretpark of gezellig een terrasje pakken. De terrassen zaten weer vol! Gezellig een drankje doen met vrienden of familie. Het kon allemaal!

Ik denk dat iedereen nu weer snakt naar het mooie weer. In ieder geval droog weer zodat je heerlijk naar buiten kunt. Als je ook naar de tuinen kijkt en de plantsoenen is het al echt voorjaar. De blauwe druifjes, de narcissen, de bomen staan in bloei en ook de hazelaar heeft mooie en prachtige kronkeltakken.

Binnenkort is het Pasen. Je kunt een paar mooie takken van de hazelaar binnen zetten. Hang er een paar mooie paaseieren in of koop een kant en klare Paasboom. Je hebt ze zelfs met verlichting. Dat is helemaal gezellig als het buiten nat, koud en guur is.

Toch eindig ik met de hoop op een warm, zonnig en heerlijk Pasen! Dat we lekker buiten kunnen zitten met de Paasbrunch, Paaseieren zoeken buiten en natuurlijk een mooie wandeling op 1e en of 2e Paasdag. Even wat beweging in de mooie natuur na het eten.

Alvast hele fijne en zonnige Paasdagen gewenst!

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love