Alles over de opening van Waterliniemuseum Fort bij Vechten en de Bingo!

5 oktober 2015

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Ultra Weekend
  6. /
  7. Alles over de opening...

In Ultra Week(end) was er aandacht voor de opening van het waterliniemuseum en een echte bingo.

Vanaf zaterdag 10 oktober opent Waterliniemuseum Fort bij Vechten de deuren voor het publiek. Met de opening van dit museum is de Nieuwe Hollandse Waterlinie een icoon rijker. In dit eerste weekend wordt dit gevierd met extra programmering en avondopenstelling op de zaterdag.

Mevr. M. Pennarts, gedeputeerde Cultuur bij de Provincie Utrecht: “Ik ben ongelofelijk trots dat Waterliniemuseum Fort bij Vechten gerealiseerd is. Een belangrijk cultureel hoogtepunt in 2015. Graag willen wij dit vieren. Iedereen is van harte uitgenodigd vanaf 10 oktober het Waterliniemuseum te komen beleven.”

 Nieuwe museum vertelt geschiedenis Nieuwe Hollandse Waterlinie

Het museum laat de bezoekers de geschiedenis van de grootste verdedigingslinie van Nederland zien en ervaren. ‘Hoe water een wapen werd’, vertelt de tentoonstelling ‘Sterk Water’ in het nieuwe museumgebouw, ontworpen door architect Anne Holtrop. De 50 meter lange openlucht maquette van de Nieuwe Hollandse Waterlinie kan net als de echte waterlinie onder water worden gezet. In een virtuele waterlinie vlucht zweef je zelf over de gehele linie.

Ontdekkingstocht fort

Naast het nieuwe museumgebouw is ook het fort te ontdekken. Bezoekers kunnen de tentoonstellingen ‘De Romeinen’ en ‘Lummelen in de Linie’ over het leven op het fort tijdens WO I bezoeken en de krachtpatsers van de natuur rondom het fort ontdekken. Ook is te zien hoe Fort bij Vechten eruitzag toen het net was gebouwd. Architect Penne Hangelbroek heeft op het fort in een ‘strook’ van 80 meter breed de situatie van circa 1880 gereconstrueerd.

Informatie openingsweekend                      

Naast de vaste programmering in het Waterliniemuseum staan er speciaal voor het openingsweekend extra activiteiten op het programma. Op zaterdag 10 oktober is het Waterliniemuseum geopend van 10.00 – 22.00 uur en op zondag 11 oktober van 10.00 – 17.00 uur.

Waterliniemuseum Fort bij Vechten is gerealiseerd door gemeente Bunnik, Staatsbosbeheer, Nieuwland en de provincie Utrecht in nauwe samenwerking met de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Noord-Holland en Zuid-Holland.

De meest actuele informatie vindt u op: www.waterliniemuseum.nl

Omdat er een echte vrouwenbingo is gehouden in Houten wilden Romario & Melissa ook eens ervaren hoe het is om een potje bingo te spelen! Pak de bingokaart er maar bij en luister gezellig mee naar het fragment. 

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love