Derby ‘t Goy tegen Schalkwijk eindigt in een gelijkspel 2-2

4. /
  5. De Middenstip
  6. /
  7. Derby ‘t Goy tegen...

De voetbalderby tussen ‘t Goy en Schalkwijk is geëindigd in een gelijkspel. Na de reguliere speeltijd stond het scorebord op 2-2. ‘t Goy was de bovenliggende partij.

De wedstrijd van het jaar: ‘t Goy tegen Schalkwijk is geëindigd in een gelijkspel.

In het begin van de eerste helft was Schalkwijk de baas, maar ‘t Goy liet zich niet uit het veld slaan. Dat resulteerde in een 1-0 voorsprong, na een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Nog voor rust maakte Schalkwijk gelijk. Een vrije trap die houdbaar leek, werd binnengeschoten door Schalkwijk.

Na rust bleef het tempo hoog liggen en kwam ‘t Goy al snel opnieuw op voorsprong. De 2-1 werd gemaakt na een vrije trap van de zijkant. ‘t Goy bleef druk zetten en had kansen om de wedstijd definitief te beslissen, maar die beslissing bleef uit. Schalkwijk leek hiervan te profiteren door vlak voor tijd de gelijkmaker binnen te schieten. Leek want het was nog even onduidelijk of het wel of geen buitenspel was. Na enig overleg tussen de scheidsrechter en zijn assistent, werd de 2-2 goedgekeurd.
‘t Goy trainer Jerco de Bruin baalde dat er niet werd gewonnen. Ton Grutters was tevreden met een punt.