Dansen en tassen in Ultra Week(end)

16 november 2015

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Ultra Weekend
  6. /
  7. Dansen en tassen in...

In Ultra Week(end) was er aandacht voor dansen, zingen en tassen.

Zingen en Swingen workshops zijn op 3 maandagochtenden, vanaf 23-11. Kom zingen en swingen bij ‘t Hart op zolder met circle songs en bodypercussie! Ze spelen en improviseren met muzikale patronen en er ontstaat een levend, beweeglijk muziekstuk, met je lijf als muziekinstrument. Kom het ervaren en laat je, net als ik, aansteken door deze lichtvoetige verbindende manier van samen muziek maken. Kijk voor meer informatie op http://www.fredrikedewinter.nl/zingen-en-swingen of luister het interview terug.

Tassenworkshop “Little Green Bag”Gaat het zo mee?” Deze vraag hoor je al vaker aan de toonbank. En vanaf 1 januari 2016 helemaal, dan worden de gratis plastic tassen verboden in winkels en markten. Wist u dat er gemiddeld 3.000.000.000 plastic tasjes jaarlijks in Nederland worden weggegeven? Dat zijn 170 tasjes per persoon per jaar. Een groot deel van deze tassen verdwijnt als zwerfafval; op de Nederlandse stranden zit de plastic tas in de top 3 van aangespoelde materialen. Met dit verbod voorkomen we ook verspilling van grondstoffen. Mag het een tasje minder zijn?

Maak een tas voor jezelf en één voor een ander

Kom op zaterdagochtend 21 november naar De Krachtfabriek en volg een workshop recycle-tassen maken. Maak voor een klein bedrag een shopper of groentetas, krijg uitleg, materiaal en het patroon en misschien kun je er thuis nog een maken voor een ander. Zo’n tas past prima in de zak van de duurzame Sinterklaas of onder de kerstboom!

 Meedoen aan deze workshop

De workshop is een samenwerking tussen Transition Town Houten, de Krachtfabriek en Studio Michèle Leeman. Deze modevakschool geeft al 12 jaar naailes en workshops in Houten. De workshop wordt gehouden van 9.30–11.00 en van 11.00-12.30. De kosten zijn €5,00, inclusief materiaal en een kopje koffie of thee. De naaimachines staan al klaar in De Krachtfabriek. De tassen worden gemaakt van banners, de groentetasjes van gaasstof. Natuurlijk mag je ook je eigen stof meenemen. Heb je zelf een stofschaar neem deze dan zeker mee. Ook met weinig naai-ervaring is dit goed te doen.

Aanmelden: voor vrijdag 20 november 12.00 uur via: eetbaarhouten@gmail.com onder vermelding van je voorkeurstijd (blok1 of blok 2). Vol=Vol !!Waar? De Krachtfabriek, Puttershaag 2 te Houten. Beluister het interview terug.

Ultra Week(end) is iedere zondagavond te horen van 18:00 – 20:00 uur op Houten FM.

 

[mh_media type=audio]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love