Daar Hou Ik U Aan van 22 mrt 2017: debat avond HA, GL en PvdA

23 maart 2017

Hoofdgast Bart Wendrich nu voorzitter van HA, is beoogt fractievoorzitter Houten Anders! in 2018.
In het 2e uur wordt, samen met de fractievoorzitters van de Partij van de Arbeid en Groen Links, gedebatteerd over actuele ontwikkelingen in Houten.

In het 1e uur van de uitzending praten we met Bart Wendrich over de actuele politieke gebeurtenissen. Daaruit volgt onder meer dat hij zich kandidaat stelt als fractievoorzitter bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Zoals gebruikelijk confronteren we hem met een aantal stellingen en bevragen wij hem over de aspecten van duurzaamheid. In dit deel van de uitzending is ook de uitslag van de 2e Kamerverkiezingen even bespreekpunt.

In het 2e uur van de uitzending nemen ook Anneke Dubbink, fractievoorzitter PvdA, en Hilde de Groot, fractievoorzitter GL in de gemeenteraad van Houten plaats achter de microfoon. Met de drie fracties wordt vervolgens in eerste instantie gedebatteerd over de uitslag van de 2e Kamerverkiezingen en de verwachtingen voor de verkiezingen in maart 2018. Daarbij lopen de meningen min of meer parallel voor de vormen van het college van Houten na de lokale verkiezing. “Lokale verkiezingen verlopen echter anders”.

Tweede onderwerp in het debat is de Evaluatie dialoog Windpark Houten, mede naar aanleiding van het interpellatiedebat in de raadsvergadering van 21 maart jl. Daarbij worden de standpunten (opnieuw) gedeeld en verhelderd. De verwachting is dat in dit college geen besluit kan worden genomen over een tweede windpark. Wie is aan zet: het college, de raad of de inwoners?

Het derde punt van debat ging over de Dag van de Ruimte, die op 18 maart jl. heft plaatsgevonden met ca. 100 inwoners van Houten. Tijdens die (mid)dag werden veel ideeën verzameld in relatie tot de (ruimtelijke) ontwikkeling van Houten richting 2040. Een van de gesprekspunten in het debat is het bouwen binnen of buiten de rondweg van Houten.

Kortom, drie levendige debatten met dank aan de aanwezige politici.

Presentatie: Martin Monkel en Bram Bosshardt. Techniek: Cees Sloot.

[mh_media type=audio]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love