Daar Hou Ik U Aan: de uitzending van 29 maart 2017 met Hilde de Groot

31 maart 2017

Fractievoorzitter Hilde de Groot (GroenLinks)) was de hoofdgast in het programma Daar Hou Ik U Aan van 29 maart 2017. Voor het 2e uur had zij als gast Marja Damman uitgenodigd die heeft deelgenomen aan de cursus “Politiek Actief”.

Zoals gebruikelijk werd het 1e uur van de uitzending gestart met de koppen uit de krant, waarbij er o.a. aandacht was voor de Dierenambulance en de sloop van de monumentale boerderij op de Julianastraat. Na een telefoongesprek met Bas van den Dikkenberg kwam ook het stemmen met een stemcomputer aan de orde. Uit navraag van Bas bleek dat burgemeester de Jong in principe voor is maar geen enkel risico wil nemen en dus voorlopig doorgaat met papieren stembiljetten.

Met Hilde de Groot werd gesproken over de gemeenteraadsverkeizing in 2018  (zij is kandidaat-lijsttrekker) en,  n.a.v.  ‘De Stellingen’ over de omgevingsvisie Krommerijnstreek, megastallen en de wenselijkheid van een experiment met het basisinkomen in combinatie met De Houtense Werktafel.

In het 2e uur werd kennis gemaakt met Marja Damman die heeft deelgenomen aan de cursus “Politiek Actief” die voor de 2e maal door de gemeente Houten is georganisserd. De cursus geeft inzicht in het reilen en zeilen van het gemeentebestuur en de lokale democratie. Marja Damman vertelde enthousiast over de cursus en liet weten gemotiveerd te zijn om politiek actief te worden in Houten

Tenslotte werd met Hilde de Groot nog gesproken over  de prioriteiten in het laatste jaar voor de verkieingen.

Al met al een levendige uitzending, waarbij de presentatie werd verzorgd door Paul van Ruitenbeek en Gerard Hurkmans en de techniek in handen was van Cees Sloot.

[mh_media type=audio]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Knock on Wood

19:00 20:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love