Column

11 februari 2022

Elke week deelt een Houtense inwoner zijn of haar mening. Deze week Brigitte ter Braak.

Columnist: Brigitte ter Braak

We zijn alweer goed op weg in het nieuwe jaar! Nog even en dan begint het voorjaar. Wat een mooie periode van het jaar! Alles ontwaakt, de krokusjes komen tevoorschijn, zelfs nu al, de bomen krijgen bloesems, het blijft langer licht en de temperatuur wordt ook weer aangenamer.

Heerlijk is het dat het de goede kant op gaat met het virus. Er zijn nog wel steeds nieuwe besmettingen maar de ziekenhuisopnames zijn redelijk stabiel. Dat geeft gelukkig ook weer ruimte in de maatschappij. Ik lees nu in de kranten dat na twee jaar corona het kabinet uit de crisisstand wil. Het uitgangspunt wordt het openhouden van de samenleving.

Het kabinet zet erop in dat er een einde aan veel corononamaatregelen komt aan het einde van deze maand. Dat geeft perspectief voor eenieder. Dit zou kunnen betekenen dat de theaters, bioscopen, musea, restaurants en cafés langer mogen openblijven. We kunnen er nu gelukkig weer naar toe dus dat is al heel fijn. Maar wat zou het geweldig zijn dat je heerlijk uit eten kunt in een restaurant, daarna naar de film en na de film ook nog even ‘een drankje doen’ in het café. We moeten nog heel even geduld hebben.

Op termijn wil het kabinet naar een systeem zonder grootschalig vaccineren en testen. In plaats daarvan zou het kabinet de ontwikkeling van het virus in de gaten willen houden via thuistesten, steekproeven en onderzoek naar het rioolwater.

Maar mocht je helaas thuis moeten blijven en je houdt van sport dan was het de afgelopen week een prima week. De Olympische Spelen en met name het schaatsen is fantastisch om naar te kijken! Wat een prestaties door onze Nederlandse schaatsers: Antoinette de Jong Brons op de 1500 m, Ireen Wust een Gouden medaille op de 1500 m, Kjeld Nuis Goud op de 1500 m, Irene Schouten heeft een Gouden medaille op de 3000 m en zojuist ook de beste tijd gereden op de 5000 m dus ook weer een Gouden medaille. Wat geweldig!

Dat is echt genieten! Wat ook genieten is is het vooruitzichtvan een mooie zomer, waar we heerlijk naar een festival kunnen gaan. Op het terras kunnen genieten van een lekker drankje, lekker buiten zijn zonder restricties. Nog even ‘tanden op elkaar’. De mooie zomer komt eraan!

 

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love