COLUMN | WINTERSE VOORNEMENS | ROBIN, SPORTPUNT HOUTEN

12 december 2020

  1. Home
  2. /
  3. De Kijk Op Houten
  4. /
  5. COLUMN | WINTERSE VOORNEMENS...

Elke week deelt een columnist zijn/haar persoonlijke kijk op bepaalde zaken in Houten. Deze week Robin, Sportpunt Houten.

Columnist Robin | Bron: Sportpunt Houten

December rolt het land in, alweer de laatste maand van het jaar. Terwijl Sinterklaas en Kerstmis voorbij komen, zie ik langzaam de daken wit kleuren van de vorst en het prachtige bruine herfstdek plaatsmaken voor winterse taferelen. Enerzijds mensen die buiten aan het wandelen of hardlopen zijn, winterjassen aan, sjaals stevig om de hals en handschoenen aan, anderzijds mensen die snel de sportschool of het clubgebouw invluchten en daar genieten van de warmte binnen, om zich vervolgens lekker in het zweet te werken. Koppels die hand in hand een wandeling buiten maken, kinderen die buiten in speeltoestellen spelen en fietsclubjes die ondanks eens straffe wind door blijven fietsen, in beweging blijven we namelijk graag.

Traditioneel is December voor mij een maand vol met lekker eten, mooie momenten met familie en vrienden en sneeuw. Hoewel de afgelopen jaren de sneeuw wel op zich laat wachten tot februari, doet dat niets af aan het opgewekte karakter van deze maand. Met een kerstboom in huis, lampjes en duurzame versieringen trachten mijn partner en ik om toch nog wat extra gezelligheid aan onze inrichting toe te voegen. Tip voor wat extra beweging: Bij het optuigen van de kerstboom, loop een paar keer om je boom heen, bekijk je lampjes nog eens. Haal ze er vervolgens weer uit, doe ze er opnieuw en net iets anders in en herhaal dit tot je tevreden bent! Gegarandeerd een work-out en een stukje bezigheidstherapie. En niet te vergeten, hilarisch voor degene die het allemaal aanschouwt. 

Over work-outs gesproken, Januari is meestal een drukke periode voor veel sportaanbieders. Mensen met goede voornemens die na al dat lekkere eten in December toch besluiten om in het nieuwe jaar weer flink aan de bak te gaan.  Sportscholen schieten vol, verenigingen zien een aanwas aan geïnteresseerden en de open dagen en kennismakingsactiviteiten schieten de grond uit als krokussen aan het begin van de lente. Maar toch zien we helaas een dalende lijn weer na enkele maanden wanneer de goede voornemens wat afzakken., in ieder geval tot de periode wanneer het weer warmer wordt en mensen extra gaan bewegen omdat ze graag in hun bikini op het strand willen liggen. 

Hoe kunnen we er voor zorgen dat de goede voornemens van het willen (blijven) bewegen vol te houden zijn? Mijn grootste tip hiervoor is door iets te doen wat je leuk vind, iets waar je zelf ook energie van krijgt. Door namelijk iets te doen wat bij jou past en aansluit bij jouw interesses, is het vaak makkelijker en langer vol te houden.

Voor mij persoonlijk geldt dit absoluut voor dansen. Ik hou ontzettend van dansen en swingen, het maakt me vrij weinig uit op wat voor muziek en wat voor stijl, zolang ik lekker kan bewegen, word ik daar blij en energiek van. Daarom geef ik ook al 6 jaar lang met heel veel plezier mijn danslessen en hoop ik zo anderen ook te enthousiasmeren.

Maar weet je niet zo goed welke sport er bij je past, of ben je benieuwd wat er in Houten allemaal te doen is? Gelukkig hebben wij een prachtig overzicht en helpen we je graag om iets te vinden wat echt bij jou past en aansluit op jouw wensen. 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

12:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love