Column | Motivatie activatie

10 juli 2021

  1. Home
  2. /
  3. De Kijk Op Houten
  4. /
  5. Column | Motivatie activatie

Elke week deelt een columnist zijn/haar persoonlijke kijk op bepaalde zaken in Houten. Deze week Robin van Sportpunt Houten.

Columnist Robin | Bron: Sportpunt Houten

Het weer is typisch Nederlands zomer weer. Bewolkt, niet te warm, wel benauwd en vochtig. Drukkend, af en toe wat regen en zo nu en dan zitten er dagen tussen waarbij de zon ineens doorbreekt en we een paar dagen hoge temperaturen hebben.

Met dit soort dagen is mijn motivatie vaak wat lager dan gedurende de lente- of herfstperiode.

Tijdens het thuiswerken zit ik met een grote ventilator naast me om te zorgen voor wat koele wind, en drink ik gedurende de dag vrij veel water. Want op het moment dat ik met die warme dagen ook maar één beweging maak, breekt het zweet me aan alle kanten uit.

Ook met het lesgeven kijk ik in het algemeen niet uit naar eenverhitte zaal, waar de zon al heerlijk gedurende de dag op heeft mogen schijnen. Natuurlijk kijk ik wel uit naar alle enthousiaste deelnemers, die ondanks de hitte toch iedere week samen met mij besluiten om met wat koelte van een ventilator, toch heerlijk te gaan bewegen.

Soms voelt het wel als een sauna in de zaal, maar met de lekkere zonnige muziek, wanen we ons zo op het strand op een van de Caribische Eilanden. Zo blijven we het met z’n allen volhouden en komen we ook de dagen waarop we wat minder motivatie hebben, gewoon door.

Dus ook ik heb wel eens mijn dagen dat mijn motivatie een extra boost kan gebruiken. Dagen dat het zo warm is dat ik weinig puf heb of dagen waarop ik het zo druk heb dat de hele dag compleet gevuld is. Gelukkig als ik eenmaal in de zaal sta, en de bezwete rode gezichten zie glimlachen, maakt dat alles goed! Het geven van sportlessen is voor mij niet alleen goed voor mijn lichaam, het is ook een stuk emotionele ontlading, even de gedachten kunnen verzetten en ontspanning.

Dat de motivatie om te gaan sporten soms kan missen, kan ik dus wel begrijpen. Niet iedereen is even fanatiek sporter en op het moment dat je jezelf ergens naartoe moet slepen en met tegenzin dat doet, draagt dat niet bij aan de motivatie. Dat geldt niet alleen voor sporten en bewegen, maar kan slaan op heel veel verschillende vlakken waaronder opleiding, werk, uitjes met vrienden en uitgaan.

Wel ben ik ervan overtuigd dat als je iets doet wat je daadwerkelijk leuk vind, waar je energie van krijgt en waar je hart sneller van gaat kloppen, dat dat je motivatie juist versterkt. Op het moment dat je namelijk iets plezierigs doet en iets wat bij jou past, dan zul je dat langer kunnen volhouden, er meer energie in steken en meer van genieten. Daarom adviseer ik mensen ook om een sport of bewegingsactiviteit te vinden die echt bij hen past.

Waar krijg jij energie van? Heb jij al een activiteit gevonden die echt bij jou past?


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love