Dijkversterking Culemborgse Veer-Beatrixsluis

10 juli 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Dijkversterking Culemborgse Veer-Beatrixsluis

Het Algemeen Bestuur van het waterschap heeft op 7 juli het Voorkeursalternatief voor dijkversterking Culemborgse Veer – Beatrixsluis vastgesteld. Dit houdt in dat het plan voor de dijkversterking op dit deel van de Lekdijk is goedgekeurd voor verdere uitwerking.

 Plan op hoofdlijnen
Het Voorkeursalternatief is het plan op hoofdlijnen voor de dijkversterking. Hier is twee jaar lang aan gewerkt in de verkenningsfase. In deze fase zijn alle ideeën, kansen en opgaven steeds verder getrechterd, totdat er één plan is overgebleven: het Voorkeursalternatief. Dit is na alle afwegingen het best mogelijke ontwerp voor de dijkversterking Culemborgse Veer – Beatrixsluis.

Wat staat er in Voorkeursalternatief?
Het Voorkeursalternatief heeft de naam: ‘Waterliniedijk door bijzonder landschap, met kansen voor innovatie, recreatie en natuur’. Hierin staat beschreven hoe de dijk gaat worden aangepakt én welke kansen er zijn om samen met de gebiedspartners het gebied ook mooier te maken.

Meer weten?
Het volledige Voorkeursalternatief is in te zien op de website van het waterschap: https://www.hdsr.nl/buurt/sterke-lekdijk/culemborgse-veer/


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

21:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love