Column | De verleden tijd van een komkommer

5 augustus 2021

  1. Home
  2. /
  3. De Kijk Op Houten
  4. /
  5. Column | De verleden...

Elke week deelt een columnist zijn/haar persoonlijke kijk op bepaalde zaken in Houten. Deze week hoofdredacteur Jos Mittelmeijer.

De zomerperiode is aangebroken en dit wordt vaak aangeduid als de komkommertijd. Een aanduiding voor de rustige zomerperiode, waarin er weinig nieuws en weinig handel is. Het woord wordt tegenwoordig vooral gebezigd in de media, die er bovendien inhoud aan geven door berichten te brengen die buiten de komkommertijd geen echte nieuwswaarde zouden hebben.

Wij zullen ons best doen om u in deze periode niet lastig te vallen met futiliteiten of gezocht nieuws. Dat is voor ons gemakkelijker dan de professionele media, die moeten doordraaien en wij gaan, net als u, gewoon lekker op vakantie. De accu weer opladen en even de boel de boel laten.

Want laten we eerlijk wezen, het is me wel een jaartje geweest. Voor de een met nog meer impact als voor de ander, maar niemand kon ontsnappen aan de vaak heftige maatregelen die nodig waren om de Corona besmettingen het hoofd te bieden.

Ook voor de Omroep Houten waren er mooie uitdagingen, hoe kan je nieuws en achtergronden brengen met al de opgelegde beperkingen? Het hele team van vrijwilligers werd uitgedaagd om nieuwe oplossingen te bedenken. In mijn eerste jaar als hoofdredacteur ben ik onder de indruk geraakt van de betrokkenheid en bevlogenheid van vrijwilligers die allemaal creatieve oplossingen bedachten. Voorbeelden zijn: filmen en interviews met microfoons op hengels van 1,5 meter. Camera’s die we op afstand konden bedienen en een wekelijks ‘Corona’ radioprogramma waarin de gasten telefonisch werden geïnterviewd.

Daarnaast werden we nog vaker gevraagd om (live) verslag te doen van evenementen waarbij normaal gesproken publiek aanwezig zou zijn maar die nu via onze videoregistraties te volgen waren. Het was fijn om te merken dat onze activiteiten werden gewaardeerd door de inwoners en daarmee is wederom de meerwaarde van een actieve lokale omroep bevestigd.

We hopen dat, als we eind augustus de draad weer oppakken en de activiteitenagenda weer volloopt, we weer volop aan de bak kunnen in een wereld die weer behoorlijk dicht bij normaal in de buurt komt. We barsten van de ambitieuze plannen en hebben er zin in. Dan leest u ook weer de maandelijkse bijdragen van de vaste columnisten.

O ja, de verleden tijd van komkommer weet u vast wel: kwamkwammer. Het is mijn wens dat we na de zomer alleen nog maar in de (voltooid) verleden tijd over Corona kunnen berichten en veel mooi, en het liefst positief, ander nieuws mogen brengen.

Jos Mittelmeijer,

Hoofdredacteur


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love