Column | Als Alice in wonderland

26 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. De Kijk Op Houten
  4. /
  5. Column | Als Alice...

Elke week deelt een columnist zijn/haar persoonlijke kijk op bepaalde zaken in Houten. Deze week Henk Donkers.

Columnist Henk Donkers

Wat fijn, dat we zo iets hebben uitgevonden als een “Column” op de website van Omroep Houten. Dan hoeft het niet neutraal en kun je af en toe gewoon even lekker je gal spuien, al noemen we het maar even, dat je je verwondering uitspreekt. En wat dat betreft is er nooit een saai moment in Houten en altijd wel wat te beleven.

Laten we eens beginnen met de versoepelingen en de invloed op het gedrag van de mensen. Je kan het wel of niet eens zijn met de restricties, die er aan zijn gekoppeld, ze zijn er wel. De eerste dag, dat er echt van geprofiteerd kon worden, was op Hemelvaart. Velen, dus ook ik, maakten van de gelegenheid gebruik om een terrasje te pakken op Het Rond. Het was gezellig druk en overal waren maatregelen getroffen, tot ik in de buurt van een café kwam. Het hele terras stond vol, 6 mensen aan een tafel, de helft stond in plaats van te zitten etc. Bij mij begint er dan iets te kriebelen … Moet dit nu? Op deze manier kun je het voor iedereen verpesten. Maar tegelijkertijd realiseerde ik mij, dat als ik zo iets zie, moeten ook anderen dit zien. Dan verwacht je toch, dat er wordt opgetreden. Echter in geen velden of wegen was er een handhaver te zien. Ook de dagen er na heb ik niets gehoord. Verder vraag ik me af, wat de collega terrashouders hiervan vinden.

In mijn ogen zet je de deur wagen wijd open naar het negeren van de regels. Maar als je hier de handhaving zo negeert, wat is dan het nut, om in deze tijd, wel in je spaarzame tijd, bij sw parkeerplekken te controleren of de vergunning niet is verlopen en dan gauw een bon onder de ruit te drukken. Begrijp me niet verkeerd, ook dat moet gehandhaafd worden, maar het is wel meten met 2 maten

Of is het zo, dat in het tweede geval je geen confrontatie hebt met degene die de boete krijgt en in het eerste geval wel. Als dat zo is, hebben we een heel ander probleem. Want dan worden confrontaties gemeden op basis van te verwachten reacties van degene, die de fout is ingegaan. Dan wordt “handhaving” een farce. Eigenlijk net zo als bij de supermarkten, waarbij gewoon gemeden wordt om op te treden tegen zaken, die niet kunnen:

· Je niet aan de looprichtingen houden

· Met twee wagentjes toch samen boodschappen doen en zo heel veel onnodige ruimte innemen etc.

Ik ben benieuwd of mijn verwondering op dit gebied wordt gedeeld, of dat ik hier te donker in zie.

Natuurlijk weet ik ook, dat het maar door een klein percentage gebeurt, maar het gebeurt wel en wekt ergernis op. Maar heeft U in een supermarkt ooit iemand op zijn/haar gedrag aangesproken?


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

12:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love