Broodje kalkoen halen

22 december 2021

  1. Home
  2. /
  3. De Kijk Op Houten
  4. /
  5. Broodje kalkoen halen

 Elke week deelt een columnist zijn/haar persoonlijke kijk op bepaalde zaken in Houten.                                                                             

Deze week Hans-Peter van Rietschoten

De kerstdagen liggen binnen handbereik.

Luttele dagen scheiden ons nog van een familiefeest dat weer niet uitbundig met elkaar kan worden gevierd. Opnieuw zullen we niet met een grote groep kunnen delen wat op de rijk gevulde kersttafel staat uitgestald. De kalkoen is opnieuw kleiner dan voorgaande jaren.

De stoet toeterende auto’s die de Lekdijk in Schalkwijk afrijdt heeft een gezamenlijk doel. Rijkversierde auto’s, ik zag er één met een eenhoorn op het dak, rijden naar een van de huizen aan de Lek om een verwonderd meisje felicitaties en cadeautjes te brengen voor haar vierde verjaardag. De stoet vormt een file op het erf, maar haar stralende ogen en aanstekelijke lach maken het de moeite waard. Haar aanbidders in de rij auto’s kunnen helaas voor hen, niet delen in de prachtig opgemaakte taart die om een barbiepop heen is geboetseerd. Een lust voor het oog. Nooit eerder heb ik met zoveel plezier mijn tanden in een stuk speelgoed van onze kleindochter gezet.

Haar ultieme fans hebben de grote taart moeten missen. Zij worden evengoed getrakteerd op iets lekkers. Ze heeft gezorgd dat geen van haar gasten iets tekortkomt. Petitfours met haar afbeelding erop worden in ruil voor felicitaties en een cadeautje door het raam aangereikt.

De kerstdagen zullen niet somber of in soberheid voorbijglijden, maar we zullen het met iets minder aanloop moeten doen al zijn de regels voor de feestdagen hieromtrent iets verruimd. Gaan we dan maar massaal in over de top versierde auto’s bij onze dierbaren langs? Met een kerstboom op het dak, Rudolf op de motorkap en de Kerstman achter het stuur? Van adres naar adres om het drive-thru kerstdiner op te halen en op een picknickplek of in de auto op te eten.

Het zal een hele happening zijn en het nieuws halen. Al is het alleen maar omdat nu ook het milieu zucht onder corona en haar trawanten.

Voor iedereen: Goede feestdagen en een gezond nieuw jaar.

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love