WelzijnHouten, uitzending van 10 mei 2023

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. WelzijnHouten, uitzending van 10...

Een programma met de volledige presentatie cast. Dat betekent zowel Henk als Hilde.

20230510_102752

In het eerste uur was Marjolein Breeuwkes de gast. Zij is projectleider van het project “Houten ontmoet 80+”. Een initiatief, dat voortvloeit uit “Houten voor elkaar’ uit de Corona tijd. In dit project gaan getrainde vrijwilligers met een vragenlijst op bezoek bij bewoners boven de 80 jaar. Doel is te bezien hoe zij op deze leeftijd in het leven staan, waar behoefte aan is etc. Het zijn geen strakke vragenlijst maar informele dialogen. De resultaten worden wel vastgelegd en er wordt bekeken wat men voor deze doelgroep kan betekenen. In een aantal gevallen komen er ook individuele hulpvragen uit. Het is verdeeld in wijken en de eerste wijk, het centrum is net afgerond. Het betrof mogelijk 150 adressen, op basis waarvan ongeveer de helft van de beoogde groep heeft meegedaan. De resultaten worden nu geanalyseerd. Er is alvast 1 opmerkelijk feit, dat naar voren komt. Traditioneel denkt men , dat in deze groep “Eenzaamheid” een belangrijk issue is. Dat is dus niet waar. Wel alleen, maar niet eenzaam.
In de tweede wijk  zijn er 500 beoogde bezoek adressen. Om dit aan te kunnen is men op zoek naar extra vrijwilligers. Lijkt het je wat meld je dan aan via info@houtenvoorhouten.nl Je wordt van te voren goed geïnformeerd en getraind op pad gestuurd.

Het tweede uur was er telefonisch contact met Willy Wagenmans, Hij is intensief betrokken bij de Fair Trade en wereldwinkel in Houten. Houten is een Fairtrade gemeente en dat betekent dat de gemeente e.e.a. ook financieel ondersteund. Het is deze week , de Fairtrade week met ook wat activiteiten. Willy gaf een duidelijke uitleg over wat “Fairtrade” nu is en dat is veel meer dan wat arme buitenlandse boeren te helpen. Het is veel breder en beijvert zich voor een eerlijke prijs, waar dan ook. In de prijs zit als extra ook wat geld voor scholen en ontwikkeling. Hij haalde ook een hardnekkig misverstand weg, dat het veel duurder zou zijn dan de gangbare producten. Echter de meeste , bijvoorbeeld , supermarkten hebben onder eigen naam of geen A- merken vaak goedkopere producten in de schappen. Kijk op de verpakking of een product Fair Trade is.
Meer info is te vinden op www.fairtradegemeentehouten.nl.

Het muziek Thema was “Weer” op basis waarvan Jon (onze technicus) een prachtige selectie had gemaakt.
Al met al een interessante uitzending.
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Bijna Weekend

20:00 22:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love