Welzijn Houten! woensdag 28 september 2022

Welzijn Houten 28 September 2022

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten! woensdag 28...

Op woensdag 28 september hebben Jon Nellestijn (techniek) en Hilde Schijf (presentatie/redactie) weer een mooie WelZijn Houten! voor u gemaakt.

In het eerste uur was Philippine Bronkhorst van de Voedselbank Houten te gast. Zij vertelde dat er na de zomer inmiddels meer dan 80 gezinnen afhankelijk zijn van de Voedselbank, bijna een verdubbeling. Er worden dan ook meer inzamelingen gehouden bij de lokale supermarkten. Hier wordt gevraagd om vooral houdbare producten (rijst, pasta’s, potgroente e.d.). Naast producten om uit te geven is er ook behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Met name voor de administratieve afhandeling van aanvragen zijn extra handjes nodig en iemand die Ab Hubers, vast gezicht bij de uitgifte en bestuurslid, kan opvolgen; na vele jaren betrokkenheid gaat hij met pensioen.
Voor meer informatie over de vacatures of aanmelden voor hulp door de Voedselbank: kijk op de website (www.voedselbankhouten.nl), mail (info@voedselbankhouten.nl) of bel: 030 737 0626.

Aansluitend in dit eerste uur had Hilde een telefonisch gesprek met Wethouder Sander Bos die o.a. minimaregelingen in zijn portefeuille heeft.
Hij vertelde onder meer over de energietoeslag die vanuit de landelijke overheid beschikbaar is voor mensen in de minima. Kanttekening is dat er nog zo’n 15% van de mensen niet gevonden is om deze toeslag uit te keren. Verder deed hij de oproep om als je in de financiële problemen komt, vooral (tijdig) hulp te zoeken. Dat kan bijvoorbeeld door hulp te zoeken bij het Infospreekuur in Houten. Het Infospreekuur is elke woensdagavond van 19.00 tot 20.30 uur en elke vrijdag tussen 10.00 en 11.30 uur op het Gemeentehuis in Houten. Zij kunnen met je meekijken en samen naar de mogelijkheden kijken.

In het tweede uur van WelZijn Houten! had Hilde de Burgemeester van Houten, Gilbert Isabella, aan tafel voor het nieuwe item: Burgemeester aan Zet!
In dit nieuwe, 4-wekelijkse item, verteld de Burgemeester wat hem persoonlijk maar ook binnen het ambt bezig houdt. Zo hebben we deze week wat uitleg gekregen over hoe het College van B&W (Burgemeester & Wethouders) en de Gemeenteraad werkt. Leerzaam want niet iedereen weet hoe het bestuur van Houten in elkaar zit. De Burgemeester heeft ook nog teruggeblikt op de afgelopen tijd. In de zomer is er van alles gebeurd zoals bijvoorbeeld het nieuwe skatepark, op initiatief van een aantal jongeren in Houten. Een mooi voorbeeld van participatie. Ook is de inzet van vrijwilligers bij het helpen van Oekraïners besproken, iets waar hij erg trots op is.
Onze Burgemeester is goed benaderbaar en nodigt ook een ieder uit als er wat te bespreken is.
Burgemeester aan Zet!: een mooi inkijkje in het ambt van Gilbert Isabella.

Als u nog vragen of opmerkingen heeft naar aanleiding van deze uitzending of u wilt onderwerpen aandragen, ook voor De Kleur van Houten! of Houten Leest!, kunt u een mail sturen naar welzijn@omroephouten.nl

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love