Welzijn Houten woensdag 12 oktober 2022

12 October 2022

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten woensdag 12...

Op woensdag 12 oktober hebben Isolde Vega en Hilde Schijf, met techniek van Jon Nellestijn weer een mooie WelZijn Houten! voor u gemaakt.

In het eerste uur was het weer tijd voor Houten Leest!
Isolde heeft vooral gesproken over boeken voor de jeugd. Het is immers Kinderboekenweek van 5 tot en met 16 oktober 2022.
In de studio vertelde Karen Carton, inwoner van Houten en te vinden via haar website Kr8stroom.nl, over haar eerste boek Ridder in Sofie. Karen vertelde hoe de hoofdpersoon van het boek, het meisje Sofie, eraan werkt om wat steviger te worden, meer zelfvertrouwen te krijgen zodat ze minder snel door pesterijtjes uit het veld is geslagen. Sofie krijgt prima tips van dieren in haar omgeving, die haar ieder op hun eigen manier van goede raad voorzien. De tekst wordt versterkt door illustraties van Miranda Vries. Het boek leent zich er heel goed voor om samen met je kind of kleinkind te lezen. Het is ook heel goed denkbaar dat veel volwassenen er zelf plezier aan ontlenen.
Het boek is te verkrijgen in elke boekhandel.

Maarten de Beer van Boekhandel De Kler vertelde over de Kinderboekenweek. Hij attendeerde op het Kinderboekenweekgeschenk en bracht de twee prijswinnende boeken onder de aandacht. De Gouden griffel is dit jaar voor het boek Films die nergens draaien van Yorick Goldewijk. Over Cato die op bijzondere manier haar overleden moeder een beetje leert kennen via de films in de plaatselijke bios. De winnaar van de Gouden Penseel 2022 is het boek Terra Ultima van Raoul Deleo en Noah J. Stern. Een uniek en prachtig boek met schitterende illustraties.

Tijdens de Kinderboekenweek van 5 t/m 16 oktober ontvang je bij besteding vanaf 12,50 aan Nederlandstalige kinderboeken gratis het (digitale) Kinderboekenweekgeschenk ‘Waanzinnige boomhut verhalen’ door Andy Griffiths en Terry Denton. In de Boekhandel ligt de Kinderboekenweek krant gemaakt door verschillende boekhandels in midden Nederland. De krant attendeert je op veel verschillende boeken en je vindt er onder andere interviews met jonge lezers en kinderboeken auteurs.

In het tweede uur van WelZijn Houten! zijn Isolde en Hilde verder gegaan over lezen: waarom is het zo belangrijk om te lezen?  Uit onderzoek dat in Amerika is gedaan, is gebleken dat mensen die veel lezen gezonder zijn en evenwichtiger in het leven staan. Isolde licht het toe.
We hebben ook een aantal boeken in het thema van de Kinderboekenweek (Gi ga groen) besproken.

Ook de bibliotheek besteedt natuurlijk aandacht aan de Kinderboekenweek met verschillende activiteiten en een speurtocht door de bibliotheek. En als ouders even door de bomen het bos niet meer zien, kunnen ze zich oriënteren op voorleesboeken voor jonge kinderen met behulp van De Voorleesgids. Hierin staan op thema de prentenboeken ingedeeld en het geeft je wat handvatten bij de keuze voor een fijn voorleesboek. Kijk voor meer informatie over de Kinderboekenweek op de website.
Verder Had Jon voor ons enkele activiteiten uitgezocht die de komende tijd te doen zijn in de regio.

Heeft u nog vragen op opmerkingen voor ons programma, u wilt een onderwerp onder onze aandacht brengen of wellicht zelf een keer te gast zijn bij De Kleur van Houten!; stuur ons dan een mail om het ons te vertellen. Ons e-mailadres is welzijn@omroephouten.nl

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love