Welzijn Houten van woensdag 29 april 20o23

Welzijn Houten 29 March 2023

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten van woensdag...

Een heel informatieve uitzending. Begonnen werd met een korte terugblik op het leven van Wim de Bie, di maandag op 83 jarige leeftijd is overleden, Natuurlijk werden wat nummers van het Simplistisch verbond gedraaid. Vervolgens werd er nog wat info verstrekt over aangiftes etc., van bijzondere belasting gevallen. Het betrof o.a. de zorgtoeslag, overlijden en erfbelasting.

Daarna was het tijd voor de gast van de dag. Dat was Katrin Larsen van Energie Rijk Houten. Dit is een burger initiatief met als doel om mensen te leren zo goed mogelijk duurzaam te leven. Een loffelijk initiatief dat aan twee kanten winst oplevert, nl. voor klimaat en bij de burger minder energie kosten. Het is een initiatief, dat in een paar jaar enorm is gegroeid en ook door de gemeente omarmd.
Een van de belangrijkste initiatieven is de energie coach. Een opgeleide vrijwilliger, die samen met de bewoner van een pand gaat kijken, waar het huis heel eenvoudig duurzamer kan worden. Geen ingewikkelde zaken, maar iets wat iedereen kan. Het is nog mooier, wan indien men bewoner is van een woningcorporatie huis, omt men terug voor een tweede ronde om de geconstateerde kansen ook echt in te vullen. Wil u al heel snel zelf wat kunnen, doen dan is er een flyer met 24 tips en hoe het kan. Eigenhuis bewoners kunnen ook naar een spreekuur gaan met energiecoaches.
Zo zijn er nog veel meer initiatieven. Op korte termijn komt er ook een telefoonnummer, indien u niet handig met email etc bent. Dat nummer is 06-39438026 op maandag en vrijdag  9 tot 12 uur. Vanaf 3 april.
Onderstaand nog wat activiteiten, die staan te wachten:Op 4 april van 19.30 uur tot 21. Uur is er een workshop (vrije inloop) in het huis van Houten (Oranje zaal). Thema gaat over financieringsmogelijkheden van duurzaamheid projecten. Elke  vrijdag ( van 13-17 uur ) en zaterdag van 10-13 uur is er het energie café. Loop eens binnen en stel je vragen.
Nu hebben we het helemaal nog niet over panelen gehad.
Als uitsmijter de komende actie in de Weides op korte termijn, waar men een bon in de brievenbus met de mogelijkheid om 5 oude gloeilampen in te ruilen voor 3 ledlampen. Dit is in de Meerkoet.
Voor meer verwijzen we naar   https://energierijkhouten.nl/ en laat Katrin weten, dan nieuwe vrijwilligers van harte welkom zijn.
Al met al een leerzame uitzending. De muziek was gericht op de lente.

 
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love