Welzijn Houten! De uitzending van woensdag 5 februari 2020.

Welzijn Houten! 5 February 2020

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten! De uitzending...

Op woensdag 5 februari had WelZijn Houten! een thema-uitzending over de schoolkeuze waar kinderen uit groepen 7 en 8 van de basisschool voor staan.
Daar komt best nog wel veel bij kijken, zowel vanuit de basisschool als bij de middelbare scholen.
In het eerste uur hebben we het vooral gehad over het voorlopige schooladvies en het definitieve schooladvies dat op de basisschool gegeven wordt.
Gast Dianne Spruijt van het Wellantcollege heeft ons hierover meer verteld (vanuit diverse basisscholen was helaas geen gelegenheid om iemand te laten aanschuiven).

https://www.mixcloud.com/houtenfm/welzijn-houten-woensdag-5-februari-2020-eerste-uur/

In het tweede uur is ook Marleen Biesheuvel van College de Heemlanden en van het Houtens aangeschoven.

Samen hebben beide dames toegelicht welke opleidingen de scholen aanbieden en wat de verschillen zijn tussen de diverse opleidingen.
Ook hebben Dianne en Marleen verteld over de wijze waarop de Houtense middelbare scholen ouders en leerlingen uit groep 7 en 8 informeren opdat de juiste school gekozen kan worden.
Een kind moet zich namelijk voor de komende 4 tot 6 jaar wel thuisvoelen op de school die gekozen wordt.
Ook is gesproken over het belang van het schooladvies omdat het schoolniveau grote invloed heeft op hoe de leerling zich voelt op de de middelbare school.
Een te laag niveau zorgt ervoor dat een leerling zich zal vervelen en bij een te hoog niveau wordt er te veel verwacht; dat draag zeker niet bij aan het welzijn van de leerling.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dianne Spruijt, Zorgcoördinator op het Wellantcollege, op e-mail md.spruijt@wellant.nl of telefoon; 030-637 70 24.

De website van het Wellantcollege is https://www.wellantvmbohouten.nl

Voor College de Heemlanden kunt u contact opnemen met Marleen Biesheuvel  via marleenbiesheuvel@heemlanden.nl of het algemene nummer 030 637 99 44

De website van College de Heemlanden is https://www.heemlanden.nl/

De website van het Houtens is https://hethoutens.nl/

Bijgevoegd ook de flyer voor Oriëntatieavond voortgezet onderwijs Houten. Deze is bedoeld voor ouders van kinderen in groep 7. Uitnodiging_infoavond_Houten_maart_2020 def

https://www.mixcloud.com/houtenfm/welzijn-houten-woensdag-5-februari-2020-tweede-uur/

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love