Welzijn Houten 9 november 2022

Welzijn Houten 9 November 2022

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 9 november...

Wederom weer een uitzending bomvol met informatie en leuke muziek. Het muziekthema was ditmaal “surfmuziek” met legendarische bands als o.a. de Beach boys. De techniek bij deze uitzending was van Paul Geerars en de presentatie lag bij Henk Donker.

Vandaag kwam in het eerste uur van de uitzending weer een aflevering van Houten Leest! aan bod. Een keer per maand hebben we het met elkaar over boeken, met als doel andere Houtense luisteraars enthousiast te maken over boeken en lezen.

Vandaag is er een ronde tafelgesprek met Marjanne Haitsma en Marjo Eurlings.
Marjanne bespreekt het boek Hoe ouder hoe gekker van Carl Honoré, verschenen bij uitgeverij Lemniscaat;
Marjo heeft voor ons Vrolijk Verval gelezen van Hedy d’Ancona, verschenen bij Nijgh en van Ditmar.

Aan de studio tafel ontstaat een levendig gesprek over de beeldvorming van de oudere medemens. Welke trends zijn daarin te onderscheiden? Hoe kun je je daar met veel humor en een positieve instelling tegen teweer stellen? Wat draagt een gezonde levensstijl bij aan het proces van ouder worden? Het belangrijkste advies is uiteindelijk om je nergens iets van aan te trekken, gewoon te doen waar je zin in hebt en je niets aan te trekken van stereotiepe opmerkingen over de stijgende leeftijd. Twee heel toegankelijke boeken, verkrijgbaar in de boekhandel en te leen bij de bibliotheek.

Het tweede onderdeel van Houten Leest! is een interview met Riëtte van Lint, lees- en mediaconsulent 0-6 jaar van de Bibliotheek Houten. Riëtte vertelt met veel enthousiasme over het belang van voorlezen bij baby’s, dreumesen en peuters. Hét programma rondom het stimuleren van voorlezen is Boekstart. Riëtte vertelt over de Boekstartvoorleessessies voor ouders met jonge kinderen in de Bibliotheek in het centrum en de bibliotheek in Schoneveld. De komende weken kunt u daar terecht voor een aantal leuke bijeenkomsten,  entree gratis. Goed om te weten is dat het lidmaatschap van de Bibliotheek voor kinderen tot 18 jaar gratis is. Zie voor verdere informatie: https://www.bibliotheeklekijssel.nl/

 

Na de break een heel andere gast, Wilko Kistemaker van Impact Houten. Het thema was “duurzaam”. Iets wat op dit moment te pas en te on pas erbij wordt geroepen. Maar wat is duurzaam nu eigenlijk, want het is zo een container begrip. Wilko legt uit, waar het vandaan komt en het is al ouder dan je denkt en het zich heeft ontwikkeld. Daarna gingen we op een paar onderdelen de diepte in, waarbij “Energie” een heel belangrijke was. Hij vertelde de ontwikkelingen in Houten, e.e.a. heeft er toe geleid, dat er nu ook een soort beweging is om de ondernemer te helpen duurzaam te worden. Hier kun je veel meer te weten komen via Impact Houten: https://www.impacthouten.nl/

Al met al een leerzame morgen, zeker het na luisteren waard.

 

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love