Welzijn Houten 9 maart 2022

Welzijn Houten 9 March 2022

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 9 maart...

Op woensdag 9 maart hebben de makers van WelZijn Houten! weer een mooie uitzending voor u gemaakt.

In het eerste hebben Henk Donker en Hilde Schijf het tweede deel van de informatie over de Belastingaangifte voor 2021; in de uitzending van 24 februari hebben we al veel besproken maar er is zo veel informatie, dat we er nu nogmaals aandacht aan hebben geschonken. Vooraf een tweetal zaken, die ook van belang zijn. Per 1 oktober kunt u de Belastingaangifte met Digid niet meer doen met de combinatie, username wachtwoord. U dient het te doen via gebruikmaking van Username en dan een SMS (dit kan ook naar een vaste telefoon). U kunt 5 DigiD’s koppelen aan 1 telefoon. Recentelijk heeft de Hoge Raad een uitspraak gedaan m.b.t. de vermogensbelasting. Ten onrechte heeft de fiscus hier verkeerde rentepercentages gehanteerd. U hoeft niets te doen. Er komt een procedure, hoe de fiscus dit gaat herstellen  (na 1 mei). In deze uitzending hebben we ook aandacht geschonken aan de toeslagen, zorgkosten en giften.

Mocht alle info toch nog leiden tot vragen, dan kunt u hulp vragen bij het info spreekuur. Dat kan vanaf 8 maart en is kosteloos voor hen, die minder dan modaal verdienen, anders is het 35 euro. Men kan hulp verzoeken via de telefoon op 030 – 638 23 26 of per mail op infospreekuur@hetnet.nl. Een andere mogelijkheid is via de ouderen bonden, waar het 12 euro kost en men lid is van de PCOB of KBO. Dan kan men zich aanmelden via donker0@xs4all.nl. Digitaal kunt u hulp zoeken via de website van de KBO in Houten: https://www.kboprovincieutrecht.nl/afdelingen/houten/werkgroep-belastingservice/.  Hier vindt u allerlei extra informatie en de mogelijkheid een proefberekening te maken. Dit staat onder het puntje “Blanco” Let op, bij verlaten van de proefberekening bet u alle gegevens kwijt. Maak er dan eerst een PDF van. Via de site van de belastingdienst kunt u ook proefberekeningen maken voor de toeslagen. Hierbij een waarschuwing: ga bij aanvragen altijd aan de veilige kant zitten, want als u te veel krijgt, wordt alles weer ingevorderd. Bij beide proefberekeningen wordt het verzamel inkomen gevraagd. Ga 1 a 2 duizend euro lager zitten.

In het tweede uur was Sylvia Groen te gast. Hilde Schijf had met haar een mooi gesprek over het project waar zij aan meewerkt: Future Citizens. Bij dit project wordt een aantal statushouders de kans gegeven om op een creatieve manier hun netwerk te vergroten: ze krijgen een training om op het toneel hun verhaal te doen. Waar komen ze vandaan, wat hebben ze meegemaakt en vooral, wat zouden ze hier graag doen. Veel statushouders hebben naast hun vaderland, familie, huis & haard ook hun werkzame leven achter zich gelaten. Met dit project wordt geprobeerd om hierin weer wat perspectief te bieden. Op 15 maart as. is de eerste voorstelling (er zijn nog kaarten te koop via de website van De Slinger) waarbij 5 mannen hun verhaal doen en heel graag in de techniek of ICT aan de slag willen. U bent van harte welkom om bij te dragen aan het netwerk van deze 5 stoere mannen die zich dan presenteren. Meer informatie kunt u opvragen via Sylvia Groen: www.sylviagroen.nl of 06 – 523 05 000.

Natuurlijk in dit tweede uur ook de wekelijkse filmbespreking van Henk Donker; deze week vertelde hij over Sophia Loren en het actuele filmaanbod in de Cinelounge & Film aan de Slinger.

Deze uitzending werd gemaakt door technicus Paul Geerars met Henk Donker en Hilde Schijf achter de microfoons. Als u nog vragen, opmerkingen of ideeën heeft voor onderwerpen, kunt ons mailen op welzijn@omroephouten.nl Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op!

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

12:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love