Welzijn Houten 9 juni 2021

welzijn Houten 9 June 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 9 juni...

In de uitzending van WelZijn Houten! van woensdag 9 juni waren Isolde Vega en Hilde Schijf te vinden achter de microfoon en Jon Nellestijn schoof weer kundig de knoppen van de techniek. In het eerste uur was er ruim tijd voor Houten Leest!, het vaste, twee-wekelijkse item van Isolde. Dit was haar eerste live uitzending.
Er is gebeld met Maarten de Beer van Boekhandel de Kler uit Houten. Hij vertelde over de verlengde boekenweek waarbij je bij aankoop van €15 aan boeken, het boekenweekgeschenk ontvangt.
Hierna is de grote stapel kinderboeken die Isolde had meegebracht naar de studio besproken.
Aan het eind van het eerste uur heeft u kunnen luisteren naar een kort interview met Herman Kosten; hij is van Duurzaam Vervoer Houten, beter bekend als de golfkarretjes. Na maanden stil te hebben gestaan ten gevolgen van de Corona-maatregelen, zijn ze weer aan het rijden sinds maandag 7 juni! Golfkarretjesvervoer is bedoeld voor binnen de rondweg van Houten en voor m.n. ouderen die ritjes naar fysio, huisarts en gewoon een thee-afspraak met vrienden nodig hebben.
Meer informatie kunt u vinden op www.vervoerhouten.nl en een rit bestellen kan door te bellen met 06 – 538 83 090 (tussen 9 en 13.00 uur) of een mailtje sturen naar info@vervoerhouten.nl

In het tweede uur van WelZijn Houten! was Mirjam Kuiper (telefonisch) te gast om te vertellen over Dansend Leren. Dit is een soort van programma voor kinderen in de basisschoolleeftijd die wat extra aandacht nodig hebben. Op een speelse manier leert Mirjam de tafels of de wat fijnere motoriek aan het kind. Ook geeft zij mindfullness trainingen aan kinderen (zij is gecertificeerd trainer hiervoor) maar vooral veel bewegen, dansen en plezier maken! In kleine groepjes, maximaal 4 kinderen, krijgen ze veel aandacht en een goede basis voor zelfvertrouwen en plezier in (school)werk. Als u meer informatie wilt over Dansend Leren en over Mirjam, bezoek dan haar website: www.dansendleren.nl of bel haar (nummer staat op haar website). Lessen bij Dansend Leren kunnen ook bekostigd worden met de U-pas.
Verder natuurlijk de wekelijkse filmrubriek van Henk Donker, Kissing on the Backrow of the Movies. Deze week heeft hij verteld over Hugo Metsers II en zijn echtgenote Pleuni Touw. Twee grote acteurs die vooral in de jaren ’70 en ’80 veel mooie films hebben gemaakt.

Heeft u nog opmerkingen voor ons programma, ideeën voor onderwerpen, als u te gast wilt zijn voor De Kleur van Houten! of voor Houten Leest!, stuur dan een mail naar welzijn@omroephouten.nl Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
U kunt hier ook naar toe mailen als u een goed idee heeft voor een nieuwe intromuziek voor ons programma!
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Grand Café Houten

19:00 20:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love