Welzijn Houten 9 februari 2022

Welzijn Houten 9 February 2022

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 9 februari...

Op woensdag 9 februari heeft Hilde weer een boeiende uitzending voor u gemaakt van WelZijn Houten! met techniek van Paul Geerars.

In het eerste uur was Wil Holland, coördinator bij Schuldhulpmaatjes Houten telefonisch te gast. In het gesprek s er veel informatie gegeven over de schuldhulpmaatjes; voor wie, hoe het werkt en waar je meer informatie/aanmelden kan vinden. Het team Schuldhulpmaatjes Houten bestaat op dit moment uit zo’n 30 personen (allen vrijwilliger) en zij helpen gemiddeld zo’n 60 mensen die financieel klem zitten en schulden hebben. Na aanmelding (kan een eigen aanmelding zijn maar kan ook door een professional gedaan worden) gaat een coördinator in gesprek om vervolgens een maatje te koppelen. Daarna begint het echte werk: overzicht maken van de inkomsten en uitgaven; overzicht maken van de schulden en bepalen of dit samen opgelost kan worden of dat er hulp vanuit het WIL nodig is. Meer informatie of aanmelden kunt u vinden op www.schuldhulpmaatjes.nl (via postcode wordt er dan doorgestuurd naar Houten) maar ook via www.uitdeschulden.nu kunt u zich aanmelden. Schuldhulpmaatjes Houten is ook te bereiken op telefoonnummer 06-125 94 374. Appen kan ook! En er liggen flyers van Schuldhulpmaatjes Houten in het gemeentehuis en Bibliotheek. Er zijn speciale websites en hulp voor jongeren in geldproblemen zoals www.moneyfit.nl De vrijwilligers van de Schuldhulpmaatjes Houten helpen u graag verder! Wil Holland deed ook nog een oproep voor nieuwe vrijwilligers die als schuldhulpmaatje aan de slag willen; iemand die Arabisch of Marokkaans spreekt zou ook erg welkom zijn. Verder zoeken zij nog iemand die zich bezig kan houden met Facebook en Instagram voor de Schuldhulpmaatjes Houten.

In het tweede uur van WelZijn Houten! had Hilde een mooi gesprek met Ruud Schalken van de Houtense Werktafel. De Houtense Werktafel is een groep werkcoaches die in het Gemeentehuis Houten zit en mensen in een Bijstandsuitkering (of geen uitkering) weer helpt om mee te doen in de maatschappij door bijvoorbeeld een passende baan te helpen zoeken of leuk vrijwilligerswerk. Ook helpen zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door bijvoorbeeld een handicap of psychiatrische uitdaging naar een passende plek om weer mee te doen. Sinds 2017 gebeurt dit in Houten zelf in plaats van vanuit het kantoor van de WIL in Nieuwegein. De werkcoaches van de Houtense Werktafel kennen Houten en de Houtense werkgevers en kunnen zo de inwoners beter helpen. Ook vertelde Ruud Schalken over het mooie project Op Koers waarbij een inwoner die vastloopt in het leven in 1 gesprek door diverse professionals gezien wordt en er zo samen gekeken wordt hoe de inwoner te helpen, zogenaamd integraal werken. In dit project werken o.a. het Sociaal Team, vanHouten&Co, de WIL en de werkcoaches samen. Voor meer informatie kun u de website bezoeken: www.houten.nl/houtensewerktafel of als u aan de slag wilt kunt u gewoon binnenlopen in het Gemeentehuis en vragen of u een werkcoach kan spreken.

In het tweede was er natuurlijk ook weer tijd voor Kissing on the Backrow of the Movies van Henk Donker. Deze keer vertelde hij over diverse nieuwe films die op stapel staan en al draaien in Cinelounge en de Slinger.

Heeft u nog vragen, opmerkingen of ideeën voor voor onderwerpen, stuur een mail naar welzijn@omroephouten.nl Ook als u bijvoorbeeld mee zou willen werken als vrijwilliger aan ons programma, stuur een mailtje!

 

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Grand Café Houten

19:00 20:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love