Welzijn Houten 7 oktober 2020

Welzijn Houten 7 October 2020

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 7 oktober...

Op woensdag 7 oktober was er weer een boeiende uitzending van WelZijn Houten! te beluisteren.
Het programma werd gemaakt door technicus Paul Geerars, Henk Donker en Hilde Schijf voor de presentatie.

In het eerste uur was onze (telefonische) gast Marinda Rodas van het Steunpunt Mantelzorg.
Met haar hebben wij gesproken over hoe het met de mantelzorgers in Houten gaat, zeker nu met de diverse maatregelen rondom Corona. Mantelzorgers hebben het zwaar maar zullen niet gauw aan de bel trekken.
Het Mantelzorgcafé, elke laatste donderdag van de maand, lijkt voor alsnog door te gaan echter is opgeven om erbij te zijn noodzakelijk. We hebben ook gesproken over de week van de jonge mantelzorger die deze week was. Normaal is deze in juni maar vanwege de maatregelen was deze verschoven. Vanuit het Jongerenwerk van vanHouten&Co is er veel aandacht voor deze groep jongeren.
Tenslotte hebben we het gehad over de Mantelzorgwaarderingsmarkt die er dit jaar heel anders uitziet dan de vorige jaren. Nu kunnen mantelzorgers zicht via de website van vanHouten&Co opgeven en een pakket uitkiezen. Dit pakket is in de plaats van de markt waar met muntjes goederen gekocht kon worden. Hoewel de techniek van het opgeven zo nu en dan haperingen heeft, gaat het goed; er zijn al meer dan 300 aanmeldingen!
Voor meer informatie kunt u terecht op https://www.vanhoutenenco.nl/pagina-item/steunpunt-mantelzorg-houten/ of bellen met Marinda Rodas via 06 – 527 85 381.

In het tweede uur van WelZijn Houten! hebben Henk en Hilde gesproken over wat hen opvalt in Houten als we het hebben over de Corona-maatregelen. Er wordt gesproken over de kosten voor mondkapjes en de gevolgen voor minima die niet altijd geld hebben om mondkapjes te kopen; naar aanleiding van dit punt is door Henk deze vraag neergelegd bij de lokale politiek. Wij komen hierop bij u terug . Ook over het juiste gebruik van mondkapjes is gesproken. Via https://www.steunpuntcoronazorgen.nl/ kunt u meer informatie vinden.

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love