Welzijn Houten 5 april 2023

Welzijn Houten 5 April 2023

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 5 april...

Op deze zonnige woensdag 5 april 2023 hebben Paul Geerars (techniek) en Hilde Schijf (presentatie en eindregie) weer een mooie WelZijn Houten! voor u gemaakt.

In het eerste uur waren Bert Godschalk en Ellen Rudgers te gast in de studio. Zij zijn van de Adviesraad Sociaal Domein in Houten. In een mooi gesprek hebben beide verteld wat de Adviesraad Sociaal Domein (ASD) is en wat ze doen. De ASD is een vrijwilligersorganisatie die het College van B&W adviseert op beleid en plannen die over allerhande zaken gaat waar inwoners mee te maken hebben of te maken kunnen krijgen in hun leven. Denk bijvoorbeeld aan de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning voor bijv. een scootmobiel, huishoudelijke ondersteuning, begeleiding of een aanpassing in huis), de Wet Jeugdzorg (voor alle extra zorg voor jongeren tot 18 jaar zoals behandeling, begeleiding, leerlingenvervoer e.d.) maar ook voor mensen met een laag inkomen zoals bijvoorbeeld Bijstand. Een heel breed gebied dus maar wel heel interessant.
De ASD werkt samen met beleidsmedewerkers van de Gemeente maar ook met andere partners om zo goed mogelijk de belangen van inwoners te behartigen.
Als je daar ook deel van wilt uitmaken zouden zij dat heel fijn vinden; ze kunnen nog wel handjes gebruiken. Meer info op hun website: www.adviesraadhouten.nl Daar kunt u ook op openstaande vacatures reageren of eerdere adviezen vinden.

In het tweede uur was het weer tijd voor de Burgemeester aan Zet!. Dit keer was Gilbert Isabelle niet in de studio maar mocht Hilde bij hem op zijn kantoor op bezoek komen om het gesprek vooraf op te nemen. Er is gesproken over veel onderwerpen die actueel zijn zoals de Essenkade die niet meer zal worden ingezet voor huisvesting van Statushouders & spoedzoeker, de afgelopen kermis, de schoolbezoeken en de Kinderraad en de opening van Het Vertrouwde Dorp in Houten. De kwaliteit van de opname is minder dan als we live in de studio zitten maar het verhaal was er niet minder door.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze uitzending of u wilt onderwerpen aandragen, misschien wilt u bij ons team komen om mooie radio te maken: u kunt ons mailen op welzijn@omroephouten.nl Wij zien uw berichten graag tegemoet!

 

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

12:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love