Welzijn Houten 30 juni 2021

welzijn Houten 30 June 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 30 juni...

Op woensdag 30 juni hebben Felicitas, Jon en Hilde weer een boeiende WelZijn Houten! voor u gemaakt.

In het eerste uur was er een mooi interview te horen bij De Kleur van Houten! Felicitas sprak met Tony, geboren in Roemenië en afstammeling van de Tartaren. Hij woont sinds 1982 in Houten en is hiermee een van de eersten met een buitenlandse achtergrond, die zich hier vestigt. Tony vertelt boeiend over de geschiedenis van zijn voorvaren en de achtergronden van het Roemeense volk. Hij haalt herinneringen op van zijn land onder het communistische regiem en zijn problemen daarmee. Hij verhaalt over zijn eerste ervaringen in Nederland, het oude Houten en zijn nu oh zo drukke leven als gepensioneerde.

Tussen de stukken gesprek door kon u luisteren naar muziek uit zijn vaderland. Niet alleen van langer geleden maar ook verrassend moderne muziek.

In het tweede uur hadden Hilde en Felicitas telefonisch te gast Markus van Bemmel van de Eco-Kringloop in Houten.

Hij vertelde dat alle spullen die zij aangeboden krijgen een goed nieuw leven krijgen. Hetzij bij onze eigen Houtenaren of in Bulgarije of Estland. Deze kringloop heeft ook kleding en daarmee verbonden de kledingbank. Hier kunnen cliënten van de Voedselbank in Houten gratis kleding uitzoeken.
De kringloop drijft op vrijwilligerskracht maar er is bij hen ook ruimte voor re-integratie, reclassering of voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een zeer sociaal maatschappelijk bewogen en ecologisch verantwoorde instelling dus.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website https://deecokringhouten.nl/ een mail sturen of bellen kan natuurlijk ook (info@deecokringhouten.nl of 030 – 634 38 44)
De Eco-kringloop kunt u vinden aan de Peppelkade 9A te Houten en is op dinsdag t/m zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Verder was er natuurlijk in het tweede uur ruimte voor de wekelijkse filmrubriek van Henk Donker: Kissing on the Backrow of the Movies. Deze week had hij aandacht voor de Nederlandse regisseur Johan Nijenhuis.

Heeft u nog opmerking of vragen voor ons, heeft u tips voor De Kleur van Houten! of Houten Leest!, heeft u een onderwerp waar u meer van wilt weten of over wilt vertellen? Stuur een mail naar welzijn@omroephouten.nl
U kunt hier ook een bericht naar toe sturen als u een goed idee heeft voor een nieuwe begintune van ons programma.
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love