Welzijn Houten 3 november 2021

Welzijn Houten 3 November 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 3 november...

Op woensdag 3 november 2021 hebben Felicitas Speth, Bleona Coli en Hilde Schijf met techniek van Paul Geerars, weer een mooie WelZijn Houten! voor u gemaakt.
In het eerste uur was het tijd voor weer een nieuwe Kleur van Houten! Vandaag voert Claudia ons mee naar Colombia. Zij is geboren en opgegroeid in de hoofdstad Bogota. Na gestudeerd te hebben in Groningen, even terug te zijn in haar geboorteland, verhuisde zij voor goed naar Utrecht. Samen met haar Nederlandse man verhuisde ze naar Houten. Claudia vertelt gepassioneerd over Colombia. De verschillende klimaten, de hoge bergen, het fruit en de muzikale ode aan de ‘ciclistas’ – fietsers. We praten over de goede en ook de zorgelijke kanten van Colombia. Opnieuw een boeiend gesprek omlijst met Zuid-Amerikaanse klanken.
Ook in het eerste uur Beleving in de Omgeving door Bleona met allerhande activiteiten voor de komende week.

In het tweede uur van WelZijn Houten! was Marinda Rodas van het Steunpunt Mantelzorg bij ons te gast. Zij vertelde over het belang van mantelzorgers en dat in de maand november elk jaar de Dag van de Mantelzorg is en dat de Mantelzorgwaardering van de Gemeente weer wordt uitgedeeld op zaterdag 13 november. Hiervoor kun u zichzelf als u mantelzorger bent of iemand in uw naaste omgeving die mantelzorger is, opgeven. Opgeven kan tot en met vrijdag 5 november.
Meer informatie voor mantelzorgers of aanmelden voor de waardering kan via www.vanhoutenenco.nl/mantelzorg/ of bellen met van Houten & Co op 030 – 700 15 00.
Ook in het tweede uur werd er gebeld met Dominique van ‘t Schip. Zij is beleidsmedewerker in de Gemeente Houten en houdt zich o.a. bezig met de campagne ‘Zien drinken doet drinken‘. Deze campagne is in samenwerking met Healthy Houten en is bedoeld om jonge Houtenaren een goede start (fysiek) in het leven te geven. Er zou dit weekend een pubquiz zijn voor ouders en jongeren maar helaas door te weinig aanmelding gaat deze niet door. Mochten er toch nog veel mensen graag meedoen met de pubquiz, dan kan er wellicht op een later tijdstip een nieuwe aflevering van georganiseerd worden. Stuur voor interesse een mailtje naar dominique.schip@houten.nl
Leuk is om te weten dat er een mooi filmpje via Omroep Houten te zien is met Dominique waarin veel informatie te zien is: www.omroephouten.nl/zorgen-over-binge-drinken-bij-houtense-jongeren/
Door alle mooie onderwerpen kwam de filmrubriek deze week in de knel.

Als u nog vragen of opmerkingen heeft voor ons programma of wellicht ideeën voor onderwerpen: stuur een mail naar welzijn@omroephouten.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

Zorgen over binge drinken bij Houtense jongeren – Omroep Houten

Het fenomeen van het “binge drinken” neemt onrustbarend toe. Vooral bij jongens tussen 15 en 24 jaar. Omdat dit grote gezondheidsschade kan veroorzaken start Healthy Houten in november een bewustzijnscampagne, gericht op ouders.

 

 

Mantelzorg – van Houten&co van Houten&co

Zorgen voor een ander. Het is vanzelfsprekend te zorgen voor ouders, partner, kind, familielid of vriend. Wanneer de persoon voor wie gezorgd wordt een chronische ziekte heeft, (verstandelijk) beperkt is of op een andere manier hulpbehoevend is spreken we van ′mantelzorg′.

www.vanhoutenenco.nl

 

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love