Welzijn Houten 28 april 2021 met o.a. de kleur van Houten en de wekelijkse filmrubriek

28 April 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 28 april...

Vandaag mag ik aanschuiven bij Zhera in Houten Zuid. Zhera is geboren en Turkije en vertelt over haar leven daar en in Houten, sinds zeven jaar haar thuishaven. Zij woont hier met haar man en twee kinderen.
Wij maken kennis met haar geboortedorp, de Turkse natuur en haar leven en werken in Istanbul. Samen dromen we even weg bij Turkse thee met Baklava, de Turkse lekkernij. Opnieuw een inspirerend en vrolijk gesprek van een mede Houtenaar met een andere culturele achtergrond. Veel luisterplezier.

In het tweede uur van WelZijn Houten! van woensdag 28 april 2021 kon u luisteren naar een gesprek met Annemiek Reijnders (vrijwilligster) en Brechtje van Bueren (coördinator) van het Omgangshuis Houten. Zij vertelden over hoe belangrijk omgang voor de kinderen in een complexe echtscheiding is om de andere ouder te blijven zien. Het Omgangshuis creëerteen veilige plek waar de vraag-ouder zijn/haar kinderen kan ontmoeten. Er zit een behoorlijke organisatie achter om dit te regelen. Zo zorgen de medewerkers dat de ouders elkaar niet zien en de kinderen zich welkom voelen.
Kosten voor deze omgang worden betaald door de gemeente waar de kinderen wonen uit de pot Jeugdzorg; een kleine eigen bijdrage wordt aan beide ouders gevraagd.
Als u ook vrijwilliger bij het Omgangshuis Houten wilt worden of u zou hen financieel willen steunen, stuur dan een mailtje naar info@omgangshuishouten.nl  Hier kunt u ook naar toe mailen als u gebruikt wilt maken van deze mooie stichting.
Meer informatie over het Omgangshuis Houten kunt u vinden op https://www.omgangshuishouten.nl/

In dit tweede uur ook weer de wekelijkse filmbespreking door Henk Donker. Deze week heeft hij ingezoomd op Rijk de Gooijer.
Als u zelf een keer voor een onderwerp te gast wilt zijn bij WelZijn Houten! of u heeft een goed idee voor De Kleur van Houten! of Houten Leest!, stuur dan een mailtje naar de redactie: welzijn@omroephouten.nl
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

12:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love