Welzijn Houten 26 mei 2021

26 May 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 26 mei...

Voor het eerst in een half jaar zat de bemanning weer met een duo presentatie in de studio. Als de versoepelingen door gaan, kunnen we over 2 weken ook weer live gasten ontvangen, we kunnen niet wachten.
Het programma zat dit maal bomvol.
Henk is op bezoek geweest bij drie oer bewoners uit Houten, zij die er al woonden voor de Vinex plannen. Het is een gezellig koffie gesprek met veel feitjes uit het oude Houten, volgende week volgt deel 2.
Daarna was er uitgebreid aandacht voor stichting Leergeld. In een gesprek met Ria Frowijn werd met name ingegaan op de actie “Schoolspullen pas”. Leergeld maakt zich sterk voor ouders met een heel smalle beurs en probeert waar dan ook te ondersteunen, zodat elk kind gewoon ook mee telt en niet buiten de boot valt. Het schooljaar nadert zijn einde en dan moet men zich al weer voorbereiden op het nieuwe schooljaar. Daarvoor zijn allerlei spulletjes nodig. En als je niet veel geld hebt, dan is dat best moeilijk. Vandaar deze actie:
De stichting stelt voor mensen met een heel smalle beurs een pas ter beschikking, waarvoor de belangrijkste spulletjes kunnen worden aangeschaft zoals:

  • Een toffe agenda
  • Goede pennen
  • Tekenmateriaal
  • Gymspullen en noem maar op.

Je krijgt een pas met een bepaalde waarde, voor voortgezet onderwijs van 100 euro en voor lagere school van 50 euro. Hiermee kun je dus gewoon ook eens kopen, waar je trots mee kunt lopen op school. De pas kan in de diverse winkels in Houten gebruikt worden. Zij zien er wel op toe, dat het voor schoolmateriaal gebruikt wordt.  Meer informatie, ook over andere acties kun je vinden op www.leergeld.nl/houten.  Je kunt een aanvraag indienen via: het invullen van een aanvraag formulier op de website. Op deze website staat nog veel meer informatie over andere mogelijkheden voor ondersteuning, zoals lidmaatschap van een vereniging . Aarzel niet contact op te nemen.

In het tweede uur is er een uitgebreid interview met de huidige hoofdredacteur van de omroep, die nu 10 maanden in functie is. Deze tijd evalueren we met hem. Het geeft een kijkje in de keuken van de omroep.

Als afsluiting natuurlijk de filmrubriek met dit maal aandacht voor Detective series.
Natuurlijk werd de muziek weer verzorgd door onze technicus van de week, “Jon”.  Om alle examen kandidaten deze weken een steuntje in de rug te geven, had hij de muziek daar op afgestemd.

presentatie: Hilde Schijf en Henk Donker
techniek:  Jon Nellestijn
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love