Welzijn Houten 26 januari 2022

Welzijn Houten 26 January 2022

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 26 januari...

Op woensdag 26 januari 2022 was het weer tijd voor een goed gevulde uitzending van WelZijn Houten! bij Omroep Houten gemaakt door Hilde Schijf, Henk Donker en technicus Paul Geerars.

In het eerste uur heeft Hilde gesproken met Ria Frowijn van Stichting Leergeld Houten. Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen die opgroeien in een gezin met weinig geld, toch mee kunnen doen op school, zwemles, sport of muziekles: alle kinderen doen mee! Zij werken samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Jarige Job en Stichting Kinderhulp. Zowel ouders, buren, familie als zorgprofessionals kunnen via de website van St. Leergeld Houten ondersteuning aanvragen. Aanmelden en meer informatie kunt u vinden via https://www.leergeld.nl/houten/ Ria deed ook een oproepje bij ons: Stichting Leergeld Houten is op zoek naar een vrijwilliger die zich in wil zetten voor externe communicatie. Informatie kunt u vinden via de website maar een e-mail sturen naar info@leergeldhouten.nl kan ook.

In het tweede uur van WelZijn Houten! een vol programma.

Eerst heeft Hilde gesproken met Marjolein Buurman van Kamers met Aandacht. Marjolein wilde ons heel graag de nieuwe commercial laten horen die deze week voor het eerst te horen is op de nationale radio. Kamers met Aandacht bemiddeld jongeren tussen de 18 en 23 jaar die even een extra steuntje in de rug nodig hebben om zelfstandig te wonen met kamers bij mensen thuis die dat steuntje kunnen en willen geven. Jongeren kunnen enkel via een zorgprofessional worden aangemeld maar als u een kamer zou willen aanbieden, kan dat via hun website  https://kamersmetaandacht.nl/ In februari zullen er ook weer 3 online informatieavonden zijn voor mensen die een kamer willen aanbieden; aanmelden hiervoor gaat via de website. Onder het motto ‘geen kamer onbenut’ doet Marjolein de oproep voor beschikbare kamers.

Hierna heeft Henk Donker een gesprek gehad met Frans van Heerden van het Infospreekuur Houten over de mogelijkheid voor extra financiële ondersteuning om de hoog opgelopen energiekosten te compenseren. Mensen die Bijstand ontvangen zullen dit via de WIL automatisch ontvangen. Heb je een inkomen tot 120 % van het Bijstandsniveau, dan kunt u bijzondere bijstand hiervoor aanvragen. Het Infospreekuur Houten helpt u graag hiermee. U kunt contact zoeken met een medewerker per mail via infospreekuur@hetnet.nl

Ook natuurlijk Kissing on the Backrow of the Movies door Henk Donker deze week met deze week aandacht voor het weer open mogen van de theaters en speciaal het aanbod van het Filmhuis aan de Slinger en Cinelounge. Ook heeft hij actrice en multi talent Carice van Houten besproken.

Als u zelf nog opmerkingen, vragen of onderwerpen heeft voor ons programma: stuur dan een mailtje naar welzijn@omroephouten.nl Dat kan ook als u deel wilt nemen aan De Kleur van Houten!.

Home – Kamers met Aandacht

Organisatieomschrijving. Stichting Kamers met Aandacht is een non-profitorganisatie en helpt kwetsbare jongeren op weg naar zelfstandigheid. Daarom zoeken wij mensen die een kamer willen verhuren aan jongeren tussen de 18 en 23 jaar, die op eigen benen willen staan, maar nog niet geheel zelfstandig kunnen wonen.

kamersmetaandacht.nl

 

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love