WelZijn Houten 26 april 2023

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. WelZijn Houten 26 april...
Op woensdag 26 april, de dag van de lintjesregen, hebben Henk Donker en Hilde Schijf met techniek van Paul Geerars weer een mooie WelZijn Houten! gemaakt.
In het eerste uur was Frank Magdelyns te gast. U kunt zijn naam kennen van de Facebookgroep Oud Houten en van de Historische kring tussen Rijn en Lek; hij houdt zich bezig met o.a. de geschiedenis van Houten. In onze uitzending vertelde hij over de buslijn tussen Utrecht, Houten en Schalkwijk die op 28 april 100 jaar geleden is gaan rijden. Ook over de eerste auto (kentekennummer 15) in Houten die 125 jaar geleden kwam. Houten heeft ook het allereerste dodelijke slachtoffer van een auto-ongeluk in Nederland: Boeren knecht van Dijk die nog immer op de Algemene begraafplaats aan de Ireneweg ligt begraven. Frank geeft ook een cursus ‘De geschiedenis van Houten, een introductie’ voor Cursus&Co (https://www.vanhoutenenco.nl/activiteit/?id=1765) die in het najaar op herhaling gaat.
In het tweede uur van WelZijn Houten! hebben Henk en Hilde het natuurlijk over Koningsdag gehad. Een paar jaar terug viel het Henk ten eer om een lintje te ontvangen van onze vorige burgemeester. Hij vertelt dat er een heel protocol achter zit en ook het aanvragen van een lintje heeft een bijzonder traject. Verder heeft Henk kort verteld wat er allemaal georganiseerd wordt op Koningsdag 2023.
Het laatste half uur heeft een financieel tintje gekregen: hoe kun je meer doen met minder geld. Belangrijkste tip van Henk: maak een budgetoverzicht! Als je dat niet zelf kan of je komt er niet uit, vraag hulp bij bijvoorbeeld het KBO (als je ouder dan 55 bent) of bij het Infospreekuur in Houten (elke woensdag avond en vrijdag ochtend hebben zij inloopspreekuur in het gemeentehuis).
Volgende week (3 mei) hebben wij geen uitzending maar op de 10e zijn wij graag bij u terug! Als u nog vragen heeft naar aanleiding van deze uitzending of u heeft een mooie onderwerp: mail ons op welzijn@omroephouten.nl Hier kunt u ons ook bereiken als u bij ons team wilt aansluiten om dit mooie programma wekelijks te kunnen maken.

 Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love