Welzijn Houten 25 mei 2022

Welzijn Houten 25 May 2022

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 25 mei...

Weer een bomvolle uitzending van “Welzijn Houten”, deskundig technisch ondersteund door onze Paul. De muziekkeuze betrof het thema “Helpen”, gebaseerd op het onderwerp van de tweede gast.

Maar eerst naar de kleur van Houten. Zoals altijd een interessant interview met een “nieuwe Nederlander‘ en vandaag reizen wij in ‘de kleur van Houten’ met Rosa mee naar Spanje. Zij vertelt enthousiast over haar geboorteplaats Barcelona en de architect en kunstenaar Gaudi. Via de levensloop van haar ouders krijgen we een interessant lesje Spaanse geschiedenis. Wij praten over haar hobby: Rosa ontwerpt en naait toilettassen en accessoires uit stoffen geïnspireerd op Nederland. (Instagram: Lekker Holanda; Etsy: LekkerHolland). Het interview wordt zoals altijd omlijst door muziek uit het land van herkomst van onze gast. In dit geval heerlijke, zonnige, Spaanse nummers.

Het tweede uur stond in het teken van Domotica en de gast was Ben de Kraker van IGCN. Leverancier van Domotica en met name t.a.v. alarmeringen. Ben is een groot kenner van het hele Domotica gebied. Domotica betreft hulpmiddelen voor mensen met een beperking, dit kan hulpmiddelen voor lopen zijn, of bepaalde meubels of de mogelijkheid om van afstand automatisch deuren te openen, gordijnen te sluiten etc. Eigenlijk met het doel om mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten opereren. In deze uitzending gingen we de diepte in, met hulp bij dementie of Alzheimer met vraagstukken als:

  • Hoe voorkom je verdwalen
  • Hoe bevorder je dag en nacht ritme
  • Bewaking vanaf afstand en nog veel meer.

Ook werd aangegeven in hoeverre financiering mogelijk is. Het kan veel vragen oproepen en Ben is graag bereid om de antwoorden te geven via: b.dekraker@igcn.nl. En meer info is te vinden op www.igcn.nl. Let wel op, ga altijd in zee met een WDTM gecertificeerd bedrijf.

Tot slot van de uitzending deed Lennie nog een oproep om mee te participeren in de Inspiratiesessie, die het beoogd College van Houten gaat houden

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love