Welzijn Houten 24 maart 2021

Welzijn Houten 24 March 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 24 maart...

 

Welzijn Houten 24 maart 2021

In het eerste uur van Welzijn Houten: Houten Leest! met een interview met Marjo Eurlings. Isolde Vega praat met haar over het boek van Sander Kollaard, Uit het leven van een hond. Hoofdpersoon Henk, eind vijftig, gescheiden, belandt op een zomerse zaterdag in een aantal gewone en wat minder gewone gebeurtenissen.
Zijn hond blijkt ziek, hij bezoekt een oude collega, ontmoet een bijzondere vrouw in de bus op weg naar een verjaardag in Loenen.
Hoe hij zijn leven overdenkt en omgaat met de gebeurtenissen maken het boek heel plezierig om te lezen.
Ook het tweede boek dat wordt besproken, van Jan van Mersbergen, De onverwachte rijkdom van Altena is zeer de moeite waard.
Marlies en haar man blijken onverwacht erg rijk te worden. Waarom heeft Marlies het zo moeilijk met die onverwachte rijkdom en hoe zorgt ze ervoor dat mede dorpsgenoten er in meedelen? Wat is precies de rol van Eef bij de gebeurtenissen rond De Put? En zelfs Nick en Simon spelen een rol in deze roman met zeker een ‘happy end’. Heel spannend, dus lekker gaan lezen. Beide boeken zijn verkrijgbaar via de boekhandel of de bibliotheek.


In het tweede uur van Welzijn Houten van woensdag 24 maart, hebben we contact gezocht met Luc Hoogenstein, boswachter bij Natuur Monumenten.
Luc stond afgelopen week in het AD met een artikel over een reegeit die waarschijnlijk uit het Bos Nieuw Wulven door honden is opgejaagd en in Utrecht terecht is gekomen. De reegeit heeft het niet overleeft helaas. (link naar het artikel) Luc verteld ons over het gedrag van reeën en dat het toch heel belangrijk is om als je gaat genieten in het bos, honden aangelijnd te houden. In elk geval tussen 15 maart en 15 juli is dat verplicht omdat dan het broedseizoen is. Honden, hoe lief ook, blijven dieren met een jachtinstinct en kunnen vogels, reeën en andere dieren opjagen met nare gevolgen.
Luc vertelde ook over welke dieren er voorkomen in ons mooi Bos Nieuw Wulven en hoe bijzonder de begroeiing is; dode bomen en takken blijven liggen omdat ze voeding bieden aan veel verschillende insecten en zo bijdragen aan een goede biodiversiteit.
Meer informatie over de regels in het bos, zijn te vinden op de website van Staats Bosbeheer of op de borden bij de ingangen van het bos. Luc benadrukt dat we ook echt mogen en kunnen genieten van het bos maar doe dat wel veilig voor de bewoners van het bos en als je een hond hebt: houd deze aangelijnd!

Natuurlijk in het tweede uur Welzijn Houten! ook de wekelijkse filmbespreking van Henk Donker. Deze week stond Jeroen Krabbé centraal met wat meer informatie over Soldaat van Oranje en De Vierde Man waarin hij hoofdrollen vertolkte.

Heeft u zelf nog onderwerpen, ideeën of opmerking voor ons programma? Stuur dan een mailtje naar welzijn@omroephouten.nl U kunt hier ook naartoe mailen als u een boek wilt bespreken voor Houten Leest! of iemand weet voor De Kleur van Houten!

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

12:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love