Welzijn Houten 23 juni 2021

Welzijn Houten 23 June 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 23 juni...

Welzijn Houten 23 juni 2021

In het item Houten Leest! ging Marjo Eurlings in op het prachtige boek van Roxanne van Iperen ‘t Hooge nest. ‘t Hooge nest is de naam van de villa waarin de auteur woont. Deze villa heeft in de oorlog onderdak geboden aan een groep onderduikers die daar ongeveer twee jaar verbleven. De zusters Janny en Lien Brillesslijper, afkomstig uit Amsterdam, zorgden ervoor dat hun gezinnen en tientallen andere onderduikers er konden verblijven. Daarnaast waren ze actief in het verzet. Helaas is dit onderduikadres verraden en kwamen de zusters in een vernietigingskamp terecht, waar ze als een van de weinigen wisten te overleven. Een schitterende, persoonlijk geschreven geschiedenis over moed, verraad en toch blijven volhouden in de barre tijden van de Tweede wereldoorlog.
Yvonne Vreeswijk van de minibieb De Klompenpaal in ’t Goy vertelde uitgebreid over de prachtige minibieb waarin zowel kinderboeken als tijdschriften als boeken voor volwassenen zijn te vinden. Hilde, mede presentator blijkt ook een grote minibieb in haar voortuin te hebben. Dit leuke onderwerp krijgt een uitgebreider vervolg in het nieuwe seizoen.

In het tweede uur van WelZijn Houten! is er gesproken met Rinus van den Heijkant en hij is één van de vrijwilligers bij de Senioren Zomerschool Houten.
Hij heeft ons verteld wat de Senioren Zomerschool Houten is en voor wie. De Senioren Zomerschool Houten is voor 50+ ers en organiseert in de school-zomervakanties diverse leuke activiteiten zoals fietstochten, lezingen, sport, film kijken of iets creatiefs. In normale jaren zijn dat zo’n 25 activiteiten maar afgelopen jaar waren dat er maar 3.
Dit jaar zullen er 14 leuke activiteiten worden aangeboden op hun website www.seniorenzomerschoolhouten.nl in de maand augustus. De activiteiten kunt u vanaf 26 juni vinden!
Op deze site kunt u zich ook inschrijven middels het inschrijfformulier.
Omdat er waarschijnlijk nog wel Corona-maatregelen zullen gelden is er maar beperkt plek.
De activiteiten zijn niet gratis en pas na betaling is een inschrijving definitief.
Mocht u nog vragen hebben of u wilt graag vrijwilliger of vriend van de Senioren Zomerschool Houten worden: stuur dan een mailtje naar info@seniorenzomerschoolhouten.nl

Ook natuurlijk weer de wekelijkse filmbespreking door Henk Donker. Deze week besteedde hij aandacht aan Barbra Streisand, een veelzijdig actrice en zangeres.
Nieuw in de rubriek is het actuele aanbod in Cinelounge waar we weer films op het grote, witte doek mogen zien.

Heeft u nog vragen of opmerkingen voor ons programma; of een onderwerp waar u graag meer over hoort: stuur dan een maltje naar welzijn@omroephouten.nl en wij nemen snel contact met u op.
Ook kunt u hierheen mailen als u een goed idee heeft voor nieuwe intromuziek van ons programma!

Deze week werd WelZijn Houten voor u gemaakt door Isolde Vega, Henk Donker en Hilde Schijf met techniek van Paul Geerars.

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love