Welzijn Houten 23 februari 2022

Welzijn Houten 23 February 2022

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 23 februari...

Op woensdag 23 februari was er weer een goed gevulde uitzending van WelZijn Houten! voor u, gemaakt door Henk Donker en Hilde Schijf met technische ondersteuning van Paul Geerars.

In het eerste uur hebben we aandacht besteed aan de Aangifte Inkomstenbelasting over 2021.
Het is bijna weer zover, vanaf 1 maart kan men de belastingaangifte weer doen. Voor velen is dit jaarlijks terugkerend klusje geen echte hobby. Daarom schenken we er jaarlijks uitgebreid aandacht aan in ons programma. Interactief bespraken Henk en Hilde het invulproces van de aangifte. Aangevuld met, wanneer je een aangifte doet, hoe je hulp kan krijgen en welke fiscaal partner geldt. Dit onderwerp bleek te groot voor 1 uur in ons programma vandaar dat op 9 maart een vervolg komt. Dan besteden we ook aandacht aan de toeslagen. Hulp bij de belastingaangifte kunt u vragen bij het info spreekuur. Dat kan vanaf 8 mart en is kosteloos voor hen, die minder dan modaal verdienen, anders is het 35 euro. Je kunt hiervoor per telefoon een afspraak maken op 030 – 638 23 26 of een mail sturen naar infospreekuur@hetnet.nl. Een andere mogelijkheid is via de ouderen bonden, waar het 12 euro kost en voor leden van de PCOB of KBO. Dan kan men zich aanmelden via donker0@xs4all.nl.

Digitaal kan men hulp zoeken bij de website van de KBO in Houten via https://www.kboprovincieutrecht.nl/afdelingen/houten/werkgroep-belastingservice/.  Hier vindt u allerlei extra informatie en de mogelijkheid een proefberekening te maken. Let op, bij verlaten van de proefberekening bet u alle gegevens kwijt. Maak er dan eerst een PDF van.

In het tweede uur van WelZijn Houten! hadden Hilde en Henk contact met Fleur Esmeijer van vanHouten&Co. In een mooi gesprek heeft Fleur ons meegenomen in de activiteiten die zij in Houten doen met en voor inwoners. Onderdelen van vanHouten&Co zijn o.a. het Jongerenwerk, Steunpunt Mantelzorg, Welzijn en Vluchtelingenwerk. Op sociale media zijn er nu filmpjes te zien van medewerkers van vanHouten&Co vanuit het project ‘Zie je mij’.
Via vanHouten&Co zijn zo’n 450 vrijwilligers actief in diverse projecten. Voor meer informatie: kijk op de website www.vanhoutenenco.nl of bel met 030 – 700 15 00, binnenlopen tijdens werkdagen kan natuurlijk ook. Via cursusenco@vanhoutenco.nl kunt u zich ook aanmelden om bijvoorbeeld een cursus te geven of te volgen. VanHouten&Co: samen met en voor inwoners van Houten!

Tot slot natuurlijk weer de wekelijkse filmbespreking van Henk Donker; deze week over Grace Kelly.

Als u nog vragen op opmerkingen heeft voor ons programma of wellicht ideeën voor onderwerpen, deelname aan De Kleur van Houten!: stuur ons een mail op welzijn@omroephouten.nl
Deze uitzending werd met veel plezier voor u gemaakt door Henk Donker, Hilde Schijf en Paul Geerars.

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love