Welzijn Houten 21 september 2022

Welzijn Houten 21 September 2022

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 21 september...

Welzijn Houten van 21 september 2022.
Het was Wereld Alzheimer dag, maar daarover later meer. De luisteraar is gewend, dat we 1 maal in de 14 dagen de rubriek de Kleur van Houten hebben. Hierin interviewt Felicitas iemand, die in Houten woont, maar zijn/haar roots ergens in het buitenland heeft.
Alvorens hieraan te beginnen hebben we een update gegeven over de actie voor huisdieren in de Oekraïne.  Afgelopen week is er een heel grote pallet die kant opgegaan en u kunt nog steeds materiaal brengen naar de ECO-recycling winkel aan de Peppelkade.

Dan de kleur van deze week, die gaat over een Iraanse, precies op het moment, dat daar weer onrust is. Het interview is met Masha, geboren in Iran. Op haar 9e jaar vluchtte zij met haar ouders naar Nederland.  Inmiddels runt zij haar zeer goed lopende tandartspraktijk in Houten Zuid. Bijzonder aan deze praktijk is, dat bij Masha alleen vrouwelijke tandartsen en assistentes werken en dat ze ook nog eens uit alle delen van de wereld komen. Genoeg redenen om met Masha te praten. En de muziek die zij uitzocht. wat de liefhebber van wereldmuziek betreft het zijn stuk voor stuk pareltjes..

Na de break kwam het tweede Thema aan de orde. Het was namelijk Wereld Alzheimer dag. Alzheimer is een van de meer dan 50 soorten dementie en 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 7 mannen krijgen het Bij velen is het echter ook onbekend en hoeveel leed het veroorzaakt.
Als gast hadden we Annette Stock, o.a. coördinatrice van het Ontmoeting centrum, een soort dagbesteding.  Zij verschafte heel veel duidelijkheid. En vertelt wat er voor hulp en mogelijkheden in Houten zijn, zoals Centrum Alzheimer en veel meer. Ook is er een koor met mensen met een dementie in Houten en het heet Sunshine. Zie onderaan de info over het koor, want leden en vrijwilligers zijn altijd welkom. Laat dat koor nu net tijdens onze uitzending aan het repeteren zijn. Dus hebben we wat leden gevraagd, waaronder een heel enthousiaste Greetje. Wel hier moet men naar luisteren.
Een geslaagde uitzending met als voortreffelijk anticiperende technicus Paul Geerars.

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer infoHuidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love