Welzijn Houten 21 april 2021

Welzijn Houten 21 April 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 21 april...

Welzijn Houten 21 april 2021

In het eerste uur van WelZijn Houten van woensdag 21 april: Houten Leest! kunt u luisteren naar de bespreking van verschillende boeken van Toon Telligen. Hij schrijft al sinds de tachtiger jaren voor volwassenen en kinderen en is bekend van zowel poëzie als proza en hij heeft heel veel prijzen ontvangen voor zijn boeken. Veel gouden en zilveren griffels en hij ontving in 2007 de Constantijn Huygensprijs voor zijn hele oeuvre.
De volgende boeken passeren de revue:
Toon Telligen, met prenten van Mance Post; Misschien wisten zij alles. Een verhalenbundel met maar liefst 313 verhalen over de eekhoorn, de mier en vele andere dieren. Heel geschikt om voor te lezen aan kinderen of kleinkinderen en als volwassene geniet je zelf door de wat filosofische thema’s ook heel erg van de verhalen. Kinderen lezen de verhalen zelf vanaf een jaar of negen. Mance Post illustreerde met prachtige prenten de verschillende verhalen.
Ook van Toon Telligen & Mance Post het prentenboek over de nacht; Een lied voor de maan. In dit sfeervolle prentenboek is elke pagina een schilderij op zich. In een gecombineerde techniek, van inkt, collage achtige knipsels en witte lijnen komt de nachtelijke sfeer waar de dieren muziek maken goed tot zijn recht.
Daarnaast komen twee gouden boekjes aan bod die door hem geschreven zijn: Als Feda slaapt en Waar is Mo?

In het tweede uur van WelZijn Houten van woensdag 21 april, sprak Hilde Schijf met Bert van Griensven van de Onze Lieve Vrouwe Broederschap. Dit broederschap bestaat al sinds de 15e eeuw. Sinds 2000 deelt de stichting 2 maal per jaar ondersteuning aan jongeren voor sport- of cultuurdoeleinden.
Op zaterdag 5 juni aanstaande is de voorjaarsuitdeling en wordt de creativiteitsprijs uitgereikt. Ook de 5-10 uitreikingen vinden dan plaats.
Doe een aanvraag vóór 8 mei 2021 voor jezelf (of jong kind). De aanvraag graag sturen aan secretaris OLVB, Johan Heinen, Woudmeer 1, 3994 HT Houten of per e-mail naar info@olvb.nl.
De voorwaarden voor beiden staan op www.olvb.nl en zijn: De activiteit dient voor of door jongeren tot 25 jaar te worden georganiseerd; de persoon of organisatie is woonachtig of actief in Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal of ’t Goy.

Techniek was vandaag in goede handen van Paul Geerars.

Heeft u nog opmerkingen, ideeën voor onderwerpen, boeken voor Houten Leest of wilt u te gast zijn bij De Kleur van Houten!: stuur dan een mailtje naar welzijn@omroephouten.nl

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer infoHuidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love