Welzijn Houten 2 november 2022

Welzijn Houten 2 November 2022

 1. Home
 2. /
 3. Podcast
 4. /
 5. Welzijn Houten 2 november...

Het kan niet op dit jaar, november en buiten is het schitterend weer. Dus prima gelegenheid om buiten met een bakkie naar Welzijn Houten te luisteren. De techniek wordt ditmaal gedaan door Paul Geerars en de presentatie door Henk Donker. De muziek is de top 15 van de evergreen top 1000. Voor geïnteresseerden, onderstaand de top 10 van 2021.

 1. Roller Coaster                              Danny Vera
 2. Het Dorp                                       Wim Sonneveld
 3. Du                                                   Peter Maffay
 4. Avond                                             Boudewijn De Groot
 5. Voor Haar                                      Frans Halsema
 6. Hotel California                            Eagles
 7. A Whiter Shade Of Pale              Procol Harum
 8. The Sound Of Silence                  Simon & Garfunkel
 9. Lea                                                  The Cats
 10. Nights In White Satin                  The Moody Blues

In het eerste uur was als gast Kees Jansma van het Waterlinie museum aanwezig omdat op 12 november een bijzondere tentoonstelling start over de Waterlinie in oorlogstijd. Daarnaast ontspon zich een interessant gesprek over de oorsprong van de Waterlinie (de geschiedenis kent 3 versies). Kees legde enthousiast uit hoe e.e.a. werkte, is opgestart etc. Belangrijk om te weten is, dat over een lengte van 85 kilometer met behulp van de grote rivieren de zaak onder water kan worden gezet. Verder staan er dan over de hele lengte 48 forten en kastelen, waarin de soldaten huisden. E.e.a. is heel zichtbaar gemaakt in een museum in Fort Vechten, waar het interactieve museum zich bevindt. Er zijn veel interactieve uitleg constructies, zodat het ook heel leuk voor kinderen is. Verder zijn er rondleidingen, o.a. verzorgt door onze gast en als je hem treft verveel je je geen moment. Voor meer informatie ga naar https://waterliniemuseum.nl/.

Het tweede uur iets heel anders, een uitgebreid gesprek met Robin Albregs van Sportpunt Houten. Dit is een gesubsidieerde stichting in Houten met globaal 1 doel, namelijk elke inwoner aan het bewegen krijgen. Dat doen ze onder meer door:

 • Vereniging ondersteuning
 • Cursussen
 • Manifestaties
 • Etc.

T.a.v. de manifestaties kan verwezen worden naar de 5 wal loop en het sport gala begin van het jaar. T.a.v. het laatste begint binnenkort weer de mogelijkheid om nominaties aan te brengen. Ga voor meer informatie naar de website: https://sportpunthouten.nl/. Wist u overigens dat er in Houten bijna 200 groepjes en verenigingen zijn op het gebied van Sport. Dus als u iets zoekt meldt u dan bij het sportpunt of vraag de flyer.

Al met al een zeer informatieve uitzending, en let op het Waterlinie museum is maar 5 kilometer fietsen.

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love