Welzijn Houten 2 maart 2022

Welzijn Houten 2 March 2022

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 2 maart...

Op deze eigenlijk pas eerste mooie lentedag in 2022, was er weer een bomvol programma van Welzijn Houten.

In begin werd even stilgestaan bij de tragedie in Oekraïne. Er zijn heel veel hulpacties. Kijk waar iets gecoördineerd wordt. Een bijzondere actie is die voor voedsel etc. voor de huisdieren. Dat kunt u inleveren bij de ECO recycling winkel aan de Peppelkade.

Hierna was het de beurt aan “de kleur van Houten”. Een paar weken geleden hadden we een gesprek met een muzikale Surinaamse en dit keer met haar zo nog muzikaler vriend Deon.

In het tweede uur besteden we aandacht aan het project “Welkome Houten”. Een welkome wijk bieden aan iedereen, wie dan ook, die in Houten komt wonen. Dat willen wij in Houten. Steeds meer mensen met een psychische kwetsbaarheid wonen niet meer in een ggz-instelling, maar zelfstandig (met begeleiding) thuis. Je woont samen met elkaar in de straat en in de buurt. Maar wat doe je als de ander gedrag vertoont dat jij niet begrijpt of waar jij je zorgen over maakt? Wat doe je dan wel of juist niet? Omdat hier onbekendheid over is, organiseert de gemeente Houten de bewustwordingsbijeenkomsten Welkome Wijk. We gaan erover praatten met: Manon Terpstra en Petra v.d. Horst hierover. Over deze materie is er op 10 en 24 maart om 19.00 uur een workshop in het Huis van Houten, meldt je wel even aan via manon.terpstra@houten.nl . Het is een eerste stap naar hopelijk meer bijeenkomsten. Meer informatie is te vinden op www.houten.nl/welkomewijk. Het leidde in het programma tot zoveel stof om over te praten, dat de filmrubriek dit maal moest wijken.

Presentatie door Henk, Felicitas en Bleona e.e.a. technisch ondersteund door Paul Geerars, die ook Bleona nog in de coaching had. Hopelijk een nieuw technisch talent voor ons op termijn.

 

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love